Muree bin Ali bin Issa al Asiri namuose rado knygų ir talismanų, be to, jis prisipažino turėjęs nesantuokinių intymių santykių su dviem moterimis.

Mirties bausmę įvykdė pietinėje Najrano provincijoje.

Žmogaus teisių gynėjai ne kartą pasmerkė Saudo Arabijoje vykdomas mirties bausmes už raganavimą. Pvz., pernai tris žmones už raganavimą nubaudė mirtimi.

Mirties bausmės nuosprendį priėmė šalies Aukščiausiasis Teismas.

Tik nepranešama, kuo konkrečiai vyriškis prasikalto, kokį jo poelgį teismas įvertino kaip raganavimą.

„Amnesty International“ skelbia, kad oficialiai Saudo Arabijoje raganavimas nėra iš tų nusikaltimų, už kuriuos baudžiama mirtimi.

Tiesa, BBC arabiškų naujienų skilties redaktorius Sebastianas Usheris teigia, jog galingi konservatyvūs dvasininkai aršiai draudžia kai kurias veiklas.

Dalis jų pakartotinai reikalavo bausti mirties bausme įtariamuosius raganavimu, nepaisant to, ar jie būtų būrėjai, ar netradiciniai gydytojai.

2010 m. Libane populiarios ateities spėjimo laidos vedėjas atvyko į piligriminę kelionę į Saudo Arabiją. Jį suėmė ir norėjo nubausti mirtimi. Jis liko gyvas tik įsikišus Libano valdžiai ir kovotojams už žmogaus teises.

Pernai gruodį vieną moterį nubaudė mirtimi už raganavimą, o pernai rugsėjį mirties bausmę įvykdė sudaniečiui, nors „Amnesty International“ ragino jį paleisti.