„Saudo Arabija nusprendė sustabdyti diskusijas dėl galimo normalizavimo ir apie tai informavo JAV pareigūnus“, – AFP sakė apie derybas informuotas šaltinis.

Spalio 7 dieną „Hamas“ surengė plataus masto išpuolį prieš Izraelį, per kurį žuvo 1 300 žmonių, ir sulaukė atsakomosios bombardavimo operacijos, per kurią Gazos Ruože žuvo mažiausiai 2 215 žmonių, ir dabar laukiama galimo Izraelio sausumos puolimo.

Šaltinis kalbėjo tą pačią dieną, kai JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas Rijade susitiko su savo kolega Saudo Arabijos princu Faisalu bin Farhanu. Čia buvo paskutinė A. Blinkeno kelionės po šešias regiono šalis stotelė.

Po šio susitikimo Saudo Arabijos užsienio reikalų ministerija paragino „nedelsiant nutraukti ugnį Gazoje ir jos apylinkėse“ ir skubiai pristatyti humanitarinę pagalbą.

Persijos įlankos karalystė, kurioje yra švenčiausios islamo vietos, niekada nepripažino Izraelio ir neprisijungė prie 2020 metais JAV tarpininkaujant sudarytų Abraomo susitarimų, pagal kuriuos jos kaimynai – Bahreinas, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Marokas – užmezgė oficialius ryšius su Izraeliu.

JAV prezidento Joe Bideno administracija pastaraisiais mėnesiais labai stengėsi, kad Saudo Arabija žengtų tokį patį žingsnį.


Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją