Kaip informuoja independent.co.uk, Saudo Arabijoje aktyvistai internete išplatino filmuotų reportažų, kaip moterys nepaisydamos draudimo vairuoja. O įtakinga Shoura taryba, patarianti ir vyriausybei, spalį paragino panaikinti draudimą moterims vairuoti.

Saudo Arabija – vienintelė valstybė pasaulyje, kurioje moterims draudžiama vairuoti.

Saudo Arabijos vidaus reikalų ministerija pranešė, jog socialiniuose tinklalapiuose platinami skatinimai protestuoti yra neteisėti.

„Vidaus reikalų ministerija praneša visoms susijusioms institucijoms, kad tvirtai ir visa jėga pasinaudos įstatymu prieš pažeidėjus“, – rašoma ministerijos pranešime spaudai, kurį išplatino valstybinė naujienų agentūra SPA.

Saudo Arabijoje nėra moterims vairuoti draudžiančio įstatymo, tačiau jos neturi teisės kreiptis dėl vairuotojo pažymėjimo išdavimo. Yra buvę atvejų, kai motyvuojant viešosios tvarkos pažeidimu buvo sulaikytos vairuojančios moterys.

Spalio 26-osios vairavimo kampanijos organizatoriai prašė Saudo Arabijos gyventojų užsiklijuoti kampanijos logotipą ant automobilio, o tarptautinį vairuotojo pažymėjimą turinčių moterų – išvažiuoti į gatves, taip skatinant moteris mokytis vairuoti.

Konservatyvioji Saudo Arabijos visuomenės dalis teigia, jog leidimas moterims vairuoti paskatintų lytis maišytis viešumoje, o tai keltų grėsmę žmonių moralei.

Pranešama, kad spalio 23 d. 200 musulmonų dvasininkų kreipėsi į Džedos miesto karališkąjį teismą su ieškiniu prieš moterų vairavimą.