Privačios karinės kampanijos „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas dar šių metų vasarą sakė bijantis, kad „jie neturėtų minties branduolinę bombą numesti į savo teritoriją, nes (…) į svetimą numesti baisu, o jei numesim į savo, parodysime kokie mes šaunuoliai ir psichiškai nesveiki“. Tuo meti „Wagner“ įkūrėjas jau buvo įsivėlęs į stiprų ginčą su Rusijos Gynybos ministerija.

J. Prigožinas, kaip žinia, mirė šių metų rugpjūčio 23 dieną. Spalio penktąją gi viena pagrindinių Rusijos propagandisčių M. Simonian išties pasiūlė susprogdinti branduolinę bombą virš Sibiro. Esą taip „žemėje nieko blogo neatsitiktų, bet išsijungtų visi palydovai“. Be abejo, rimtai vertinti kiekvieno rusų propagandisto pasisakymus būtų neprotinga, tačiau jie kartais vertinami kaip Kremliaus idėjas visuomenėje išbandantys asmenys. Esą iš reakcijos į tokius pasiūlymus galima spręsti, kiek visuomenė pritaria vienai ar kitai Maskvos idėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)