Antrajame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge vienas prekybos centras šeštadienį ryte visiškai sudegė, bet žmonės iš pastato buvo evakuoti ir niekas nenukentėjo, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija (NSM).

Ministerija pranešė gavusi pranešimą apie gaisrą į pietus nuo miesto centro esančiame prekybos centre „Lenta“ gavusi 8 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Dožd“ praneša, kad iš pradžių degė 300 kvadratinių metrų prekybos centro, tačiau gaisras greitai išplito ir dabar liepsnoja jau 4,8 kvadratinių metrų.

„Dožd“ skelbia, kad niekas nenukentėjo, visas prekybos centro personalas ir lankytojai evakuoti.

„Pastatas vienaaukštis... Evakuota apie 800 žmonių. Žuvusių ir sužeistųjų nėra“, – sakoma ministerijos pranešime.

Ugniagesiai pranešė, kad visas degančio pastato stogas įgriuvo, bet liepsnas pavyko lokalizuoti.

„Gaisras lokalizuotas 4,8 tūkst. kv. metrų plote. (Stogo) griūties plotas – 3,2 tūkst. kv. metrų“, – paskelbė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

„Gaisrui likviduoti Rusijos NSM pasiuntė 22 technikos vienetus ir 948 darbuotojus“, – sakoma pranešime.

Vienas šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“: „Nagrinėjamos kelios įvykio versijos. Tarp jų – elektros prietaisų ir įrangos gedimo, taip pat galimas pažeidimas statant pastatą ir naudojant elektros tinklus.“

Pasak jo, taip pat nagrinėjama prielaida, kad prekybos centro lankytojai arba darbuotojai galėjo pažeisti priešgaisrinės saugos taisykles.

Anksčiau šiais metais Rusiją sukrėtė pražūtingas gaisras Kemerovo mieste buvusiame prekybos ir pramogų centre „Zimniaja višnia“ („Žiemos vyšnia“). Tąsyk užsiliepsnojus pastatui žuvo mažiausiai 64 žmonės, įskaitant 41 vaiką. Po šios tragedijos šalies prekybos centruose ir biurų pastatuose imta atidžiau tikrinti priešgaisrines sistemas bei rengti evakavimosi pratybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)