Gegužės 6-8 d. suplanuotas Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos pirmininko Sergejaus Naryškino vizitas į Bulgariją neįvyks, pranešė Bulgarijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba oficialioje ministerijos svetainėje. Kaip priežastis nurodytos rusų politikui taikomos ES ribojančiosios priemonės, konkrečiai, draudimas įvažiuoti į ES teritoriją, praneša Newsru.com. Ministerija patikslina, kad S. Naryškinui draudžiama būti ES šalių teritorijose iki rugsėjo 17 d., su galimybe pratęsti duotą terminą. Taip pat valdininkui taikomos finansinės sankcijos – visos politiko lėšos, galinčios atsirasti šalies teritorijoje, bus įšaldytos. 

Sergejus Naryškinas
Rusijos užsienio reikalų ministerija šį Bulgarijos valstybinės įstaigos pranešimą traktuoja kaip klaidą ir reikalauja ją ištaisyti. Apie tai žurnalistams pareiškė Dūmos valdybos ryšiams su visuomene ir bendradarbiavimui su žiniasklaida vadovas Jurijus Šuvalovas. Jis paaiškino, kad anksčiau vizitas iš tiesų buvo suplanuotas gegužės pradžiai, bet vėliau buvo perkeltas vėlesniam laikui. J. Šuvalovas taip pat pažymėjo, kad S. Naryškinas neturi jokių sąskaitų užsienyje. Jis pabrėžė, jog Bulgarijos užsienio reikalų ministerijos pareiškimas „neatitinka mūsų šalių partnerystės santykių“.

J. Šuvalovas išreiškė viltį, kad „Bulgarija peržiūrės savo klaidingą pranešimą ir klaidą ištaisys“.
„Tikiuosi, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat sureaguos atitinkamai“, – pridūrė valdininkas, kurio žodžius cituoja ITAR–TASS. J. Šuvalovas atkreipė dėmesį, kad Rusija ketina ir toliau aktyviai bendradarbiauti su Bulgarija „visomis kryptimis, įskaitant ir parlamentinę“.

Į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą S. Naryškinas buvo įtrauktas kovo 21 dieną. Jis pats paniekinamai atsiliepė apie Europos ir Amerikos taikomas ribojančias priemones. 

Savo tinklaraštyje politikas parašė komentarą, kuriame Ameriką palygino su šuniuku, lojančiu ant dramblio iš I. Krylovo pasakėčios. O kalbėdamas per plenarinį Valstybės Dūmos posėdį S. Naryškinas pabrėžė, jog „sankcijos Rusijos atžvilgiu – Vakarų politikų bandymas pasiteisinti visuomenės akyse“. 

Europos Sąjungos sankcijas prieš kai kuriuos valdininkus S. Naryškinas pavadino „kvailyste ir bailumu“, praneša „Interfax“. Dūmos pirmininkas pabrėžė, jog anksčiau sankcijos nebuvo taikomos net Šaltojo karo metais, ir nustebo, kad jos taikomos XXI amžiuje.

Per susitikimą su Sevastopolio įstatyminio susirinkimo prezidiumo nariais balandžio mėn. pradžioje S. Naryškinas pareiškė, kalbėdamas apie Krymo prijungimą prie Rusijos teritorijos: „Jokios sankcijos neprivers mūsų nukrypti nuo pasirinkto kelio. Šį kelią nulėmė ne tik mūsų bendra praeitis, bet ir mūsų dabartis“, – cituoja ITAR–TASS.

Tarptautiniame forume „Eurazijos ekonominė perspektyva“ S. Naryškinas išsakė nuomonę, kad Europos Sąjungos taikomos sankcijos Rusijai tik pagreitins šios integraciją su Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalimis, pažymi „Rosijskaja gazeta“.

Jau įvedus sankcijas, S. Naryškinui pavyko apsilankyti Paryžiuje, nes jį pakvietė UNESCO, pažymi Gazeta.ru. Rusijos valdininkas Prancūzijoje dalyvavo renginiuose, skirtuose taip pat ir Rusijos įstojimo į šią tarptautinę organizaciją 60-mečiui. Tačiau Prancūzijos parlamentarai gavo įspėjimą iš Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos nesusitikti su S. Naryškinu, rašė laikraštis „Izvestija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1618)