G. Depardieu vizito tikslas nežinomas, tačiau, pasak vieno agentūros pašnekovo, "manoma, kad šeštadienio vakare jam bus įteiktas Rusijos pasas".

Išvakarėse buvo skelbta, kad prancūzų aktorius, kuriam ketvirtadienį Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaku buvo suteikta Rusijos pilietybė, atskrido į Kijevą.

Gruodžio pabaigoje paaiškėjo, kad G. Depardieu įsigijo namą Nešano miestelyje (Heno provincija, Belgija), netoli Prancūzijos sienos. Aktorius nusprendė pakeisti gyvenamąją vietą po to, kad naujasis prezidentas Francois Hollande'as įvedė 75 proc. pajamų mokestį asmenims, per metus uždirbantiems daugiau nei 1 mln. eurų. Vėliu G. Depardieu pareiškė ketinantis paprašyti Belgijos pilietybės. Aktorius persigalvojo netgi po to, kai mokestis buvo atšauktas Konstitucinio Teismo sprendimu.

Penktadienį prancūzų aktorė Brigitte Bardot pagrasino pasekti savo kolegos G. Depardieu pavyzdžiu ir prašyti Rusijos pilietybės - tik dėl kitos priežasties.

Gyvūnų teisių aktyvistė 77-erių B. Bardot pareiškė, jog bus priversta tapti Rusijos piliete, jeigu Prancūzijos valdžia neatsisakys savo ketinimų užmigdyti sergančius dramblius zoologijos sode Lione.