Anot portalo šaltinių teisėsaugoje, moteris sausio 2 d. užfiksuota Madrido oro uoste, lipanti į lėktuvą, išskridusį į Turkiją.

Portalas taip pat skelbia, esą Turkijos tarnybos užfiksavo įtariamos teroristės išvaizdą atitinkančią moterį, kuri kirto Turkijos-Sirijos sieną šį ketvirtadienį - tą pačią dieną, kai A. Coulibaly įvykdė pirmą kruviną išpuolį ir Paryžiuje mirtinai sužeidė policijos pareigūnę.

Jei šie duomenys pasitvirtins, tai reikštų, jog nepasitvirtino įtarimai, kad H. Boumeddiene su savo vaikinu buvo užgrobtoje košerinio maisto parduotuvėje Paryžiuje ir pabėgo apsimetusi įkaite.

Lefigaro.fr šaltinis tvirtina, esą ieškoma moteris šiuo metu greičiausiai yra Sirijoje. Esą H. Boumeddiene išvykimas iš šalies užfiksuotas oro uosto stebėjimo kameromis.

Duodamas interviu prieš parduotuvės šturmą, A. Coulibaly tvirtino, esą merginos su juo nėra. Ar laisvėje yra daugiau jo bendrininkų – paskutinis klausimas, į kurį teroristas atsakyti atsisakė. Po šio klausimo jis baigė pokalbį su žurnalistu.

Šiame interviu A. Coulibaly taip pat prisipažino bendradarbiavęs su broliais Kouachi, įvykdžiusiais žudynes „Charlie Hebdo“ redakcijoje, bei derinęs su jais veiksmus. Teroristas tvirtino veikiantis Islamo valstybės vardu.

Interviu metu A. Coulibaly pareiškė, esą parduotuvėje prieš šturmą buvo keturi negyvi žmonės ir 17 gyvų įkaitų, tarp jų – vienas vaikas. Taigi vis mažiau abejonių, kad keturi žuvę įkaitai buvo nužudyti prieš patalpų šturmą, o ne jo metu.

Šeštadienį taip pat paviešintas šturmo vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad parduotuvėje jau šturmo pradžioje tysojo bent vienas kūnas be gyvybės ženklų. Taip pat matyti, kad A. Coulibaly atsišaudė, o supratęs, kad yra apsuptas, metėsi tiesiai į šūvių liūtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)