Per išskirtinį interviu CNN M. Saakašvilis gyrė prezidentą D. Trumpą už tai, kad jis sutiko Ukrainai parūpinti prieštankinių ginklų, ir kad ėmėsi karinių veiksmų Sirijoje prieš samdomus Rusijos karius.

Tačiau jis teigė, kad reikia imtis daugiau veiksmų, įskaitant griežtesnes sankcijas tiems asmenims, kurie yra artimi Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui.

V. Putinas nekenčia Amerikos. Nepaisant to, kas yra Amerikos prezidentas, vienintelis geras Amerikos prezidentas jam yra silpnas Amerikos prezidentas“, - CNN Amsterdame sakė M. Saakašvilis.

„Daugeliu atvejų D. Trumpas eina teisingu keliu ir stiprina JAV kariuomenę, nes V. Putinas supranta tik grynos jėgos kalbą“, - teigė M. Saakašvilis.

„Tačiau Jungtinės Valstijos turi spręsti ne tik geopolitinius klausimus. Jos taip pat turi būti griežtos demokratijos klausimais ir korupcijos klausimais, nes jie susiję su nerimu dėl saugumo“, - pridūrė jis.

M. Saakašvilis Gruzijos prezidento pareigas ėjo per šios nedidelės šalies trumpą 2008 metų konfliktą su Rusija. 2013 metais jis pralaimėjo prezidento rinkimus ir išvyko į užsienį, kai sulaukė įtarimų piktnaudžiavus valdžia. 2014 metais kaimyninėje Ukrainoje jis buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi. Tačiau praėjusį mėnesį buvo iš jos išsiųstas.

M. Saakašvilis, šiuo metu gyvenantis Olandijos sostinėje, sakė, kad „kenksminga“ kontroversija dėl įtarimų, jog Rusija kišosi į JAV prezidento rinkimus, temdo platesnius būgštavimus dėl stiprėjančios V. Putino galios ir įtakos.

„(Rusijos - red.) žmonės sako, kad mums asmeniškai netinka Vakarų modelis. Mes esame savo šalies valdovai ir galime atsidurti Amsterdame ar dar blogiau – patekti į kalėjimą ar mirti“, - teigė M. Saakašvilis.

„Taigi jie mano, kad geriau atsisukti į V. Putiną. Jis yra amžinas, jis visą laiką yra valdžioje, jis kontroliuoja žiniasklaidą, jo šalyje nėra opozicijos, niekas negali jo pajudinti, jis netgi gali daryti įtaką JAV rinkimams“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)