Duodamas interviu „Interfax“ naujienų agentūrai, ministras tvirtino, kad Ukrainai reikia konstitucinės reformos „su visų regionų ir politinių jėgų dalyvavimu“, kuri leistų dviem separatistiniams regionams likti šalies sudėtyje.

S. Lavrovas kaltino Kijevą rytinio regiono išstūmimu iš Ukrainos, atsisakant suteikti jam daugiau autonomijos ir taip ieškoti būdų užbaigti konfliktą, nusinešusį daugiau nei 4 700 žmonių gyvybių nuo balandžio vidurio.

„Labai tikiuosi, kad žingsniai, kuriuos Ukrainos lyderiai renkasi, provokuodami Donbaso atsiskyrimą, baigsis“, – turėdamas omenyje Donecką ir Luhanską, kalbėjo ministras.

„Tikiuosi, kad Kijevo politika pasikeis bandant užmegzti dialogą su Donbasu tam, kad būtų priimti nutarimai, leisiantys visiems ukrainiečiams iš visų regionų gyventi lygybėje ir pagarboje“, – pridūrė S. Lavrovas.

Rusija per pastarąsias savaites ragina surengti naują derybų ratą dėl konflikto Ukrainoje. Kijevas, Maskva, prorusiškų separatistų lyderiai ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) rugsėjį per susitikimą Minske priėmė paliaubų sutartį, kuri Rytų Ukrainoje nuolatos yra pažeidinėjama, o Rusija kaltinama ginklų ir kitos pagalbos tiekimu separatistams.