Milano teismas iki balandžio 15 dienos turi paskelbti nuosprendį, ar dėl mokesčių vengimo pernai nuteistas susikompromitavęs milijardierius turės dirbti viešuosius darbus, ar jam bus skirtas namų areštas.

Jo advokatai prašo, kad S.Berlusconi būtų leista kartą per savaitę dirbti psichiškai ir protiškai neįgalių žmonių centre šalia jo Arkorės vilos netoli Milano, paskelbė dienraščiai „Corriere della Sera“ ir „La Stampa“.

Milijardieriaus advokatai, kuriuos cituoja „La Stampa“, sako, kad S.Berslusconi galės „suteikti vilties“ neįgaliesiems. Laikraštis taip pat rašo, kad šis centras dar nėra įkurtas, todėl žiniasklaidos magnatas „faktiškai galėtų būti jo globėjas“.

„Jis galėtų pademonstruoti savo nesilpstantį optimizmą ir panaudoti jį kampanijai“ prieš gegužę įvyksiančius Europos Parlamento rinkimus, rašo „La Stampa“.

Italijos žiniasklaida anksčiau pranešė, kad bausmių be laisvės atėmimo tarnyba pageidautų, jog S.Berlusconi kartą per savaitę dirbtų senelių namuose.

Ketvirtadienio teismo procesas yra dar vienas pažeminimas S.Berlusconi, kuris jau dėl teistumo neteko parlamentaro mandato ir šešerius metus negalės kelti savo kandidatūros rinkimuose.

Tačiau jis tebėra nominalus Italijos centro dešinių partijos „Forza Italijos“ vadovas. Nors visuomenės apklausų rezultatai šiai partijai nebėra tokie palankūs, tačiau ji vis tiek gali išlikti viena pagrindinių žaidėjų Italijos politinėje arenoje, ypač turint galvoje nuostabius S.Bersluconi sugebėjimus rengti priešrinkimines kampanijas.

Milano teismo posėdis turėtų prasidėti 15 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku, ir neatmetama galimybė, kad S.Berlusconi jame dalyvaus, nors šiaip jis dažnai praleidžia tokius pasirodymus, kadangi Italijoje kaltinamieji neprivalo dalyvauti teismo posėdžiuose.

Dėl viešųjų darbų skyrimo arba neskyrimo teismas gali apsispręsti jau ketvirtadienį, nors bausmės atlikimo laikas ir vieta paaiškės tik artimiausiomis dienomis, nurodo Italijos žiniasklaida.

Kaip įprasta teismų praktikoje, skiriant bausmes nuteistiesiems, S.Berslusconi byla bus viena iš daugelio tą dieną numatomų svarstyti bylų, o prieš ją bus skirti nuosprendžiai dar maždaug 50-čiai nuteistųjų, kurių pavardės prasideda raide „B“.