Pasak jų, Aleksandras Protopopovas išardė betoninį greitkelį Komijos Respublikoje ir jį pardavė, skelbia „The Guardian“.

A. Protopopovas, kuris vadovavo Federalinės bausmių vykdymo tarnybos valdybai Komijoje, prižiūrėjo betoninio greitkelio ardymo darbus ir pardavė greitkelį sudariusias plokštes, rašoma Tyrimų komiteto pranešime.

Greitkelį sudarė daugiau nei 7 tūkst. betoninių plokščių, kurios per metus, nuo 2014 iki 2015 m., buvo išardytos ir išvežtos.

Plokštes perėmė viena bendrovė, kuri jas pardavė ir gavo pelną, pranešė tyrėjai.

A. Protopopovui, kuris šiuo metu yra Rusijos Federalinės bausmių vykdymo įstaigų tarnybos direktoriaus pavaduotojas, bus pateikti kaltinimai dėl neteisėto valstybinės nuosavybės pasisavinimo, pasinaudojant tarnybine padėtimi, o už tai gresia 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuo 2010 iki 2015 m., vadovaudamas Federalinės bausmių vykdymo tarnybos valdybai Komijoje, A Protopopovas yra gavęs apdovanojimų už nuopelnus, įskaitant medalį už „dvasinės vienybės“ stiprinimą, rašoma Bausmių vykdymo tarnybos svetainėje.

Neteisėta greitkelio ardymo veikla kaltinami ir kiti Bausmių vykdymo tarnybos pareigūnai, kurie inscenizavo neva statybinių atliekų išvežimą. Vienas jų jau suimtas, pranešė kaltintojai.

Tyrėjų apskaičiavimu, ši vagystė Rusijos Federacijai kainavo daugiau nei 6 mln. rublių (apytikriai 73,3 tūkst. EUR).

Korupcijos bylos yra gana dažnos Rusijos kelių statybos sektoriuje. Išlaidos kelių tiesimui šioje šalyje daug didesnės, nei kitose šalyse.

Ruošiantis 2014 m. Žiemos olimpinėms žaidynėms Sočyje nutiesto kalnų kelio statyba įvertinta apytikriai 7,4 mlrd. EUR. Rusijos žiniasklaida šaipėsi, kad tiek pat pinigų reikėtų norint 48 km ilgio kelią padengti juodaisiais ikrais.