Žurnalistės teigimu, ji tapo Čečėnijos politinio elito internete inicijuotos šmeižto kampanijos taikiniu. Baimindamasi dėl savo saugumo, žurnalistė iš Čečėnijos išvyko, skelbia „The Independent“.

Kai J. Milašina parašė straipsnį, kuriame papasakojo istoriją, kaip vienas Čečėnijos policijos vadovų prievarta po ilgo persekiojimo vedė septyniolikmetę, Rusijoje nuvilnijo pasipiktinimo banga.

Praėjus vos kelioms dienoms po skandalingųjų vestuvių, naujienų agentūra „Groznyj-inform“ paskelbė redakcijos komentarą, kuriame J. Milašiną palygino su 2006 metais nužudyta „Novaja Gazeta“ žurnaliste Anna Politkovskaja.

„Detaliau pasidomėjus J. Milašinos biografija, galima teigti, kad ji kartoja A. Politkovskajos kelią. Naudojamos tos pačios priemonės, tad visai gali būti, kad kita auka taps būtent Jelena Milašina, tik vykdytojai šį kartą bus tikrai ne iš Kaukazo“, – buvo teigiama Čečėnijos naujienų agentūros straipsnyje.

„Atžvelgiant į faktą, kad Rusijoje buvo nužudytas ne vienas žurnalistas, šalies valdžia turėtų rimtai vertinti tokius grasinimus, juos viešai aptarti ir atlikti tyrimą bei užtikrinti Jelenos Milašinos neliečiamybę“, – pareiškė Žurnalistų apsaugos komiteto (CPJ) Europos ir Vidurio Azijos programos koordinatorė Nina Ognianova.

„Kreipiausi į Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministeriją ir paprašiau pakomentuoti straipsnyje išsakytus teiginius, tačiau atsakymo negavau“, – teigia straipsnio „The Independent“ autorė Anne Mortensen.

Tai ne pirmas kartas, kai J. Milašinos gyvybei kilo pavojus. 2012 metų balandžio 4 dieną prie namų žurnalistę užpuolė du vyrai. Moteris buvo žiauriai sumušta.

Be to, buvo nužudytos net dvi jos kolegės iš „Novaja Gazeta“ – A. Politkovskaja ir Natalija Estemirova.

CPJ sudarytame žurnalistams pavojingiausių šalių reitinge Rusija užima dešimtą vietą.