Kaip praneša „RIA Novosti“, aplinkybes aiškinasi Zamoskvoreckojos rajono prokuratūra.

Skelbiama, kad NTV televizijos laidos „Črezvyžainoje proisšetvije“ korespondentas Nikita Razvozžajevas buvo užpultas rugpjūčio 2 dieną. Laida buvo filmuojama Maskvos Gorkio parke, kur vyko šventiniai renginiai.

Tiesioginiame eteryje prie žurnalisto priėjo vyras ir pradėjo plūstis necenzūriniais žodžiais. Korespondentas paprašė jo patylėti. Agresyviai nusiteikęs vyras į darbą paleido kumščius ir korespondentui trenkė.

Užpuolikas buvo sulaikytas ir nugabentas į artimiausią policijos nuovadą. Maskvos policijos atstovai spaudai nei daugiau incidento aplinkybių, nei sulaikytojo tapatybės nepateikia. Esą žinoma tik tiek, kad incidentas niekaip nesusijęs su Oro desantininkų diena.

Žurnalistą užpuolęs vyras vilkėjo marškinėlius su užrašu „Oplot“. Taip vadinasi Ukrainoje veikianti prorusiška organizacija. Donecko „Oplot“ lyderis Aleksandras Zacharčenka vadovauja „Donecko liaudies respublikai“. Organizacijai priklauso ir nemažai dukterinių struktūrų, įskaitant ir sporto klubą bei drabužių parduotuvę internete.