Buvęs Maskvos radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius esą remiasi dekretu, tačiau viešai dokumentas nėra nepaskelbtas.

Kai kurie karą palaikantys rusiški „Telegram“ kanalai taip pat paskelbė šią žinią.

Portalas „Politico“, remdamasis Rusijos karo tinklaraštininkais ir žiniasklaida, neseniai skelbė, kad S. Surovikinas buvo nušalintas nuo Rusijos pajėgų Ukrainoje vado pavaduotojo pareigų, jam skirtas namų areštas.

„Telegram“ kanale VČK-OGPU, siejamame su Rusijos saugumo pajėgomis, rugpjūčio 13 d. vakare pasirodė pranešimas, kad S. Surovikinui „skirta kažkas panašaus į namų areštą“: jis negali išeiti iš buto, kuriame buvo apgyvendintas, tačiau gali priimti lankytojus, įskaitant keletą pavaldinių.

Už agresyvias karines strategijas Čečėnijoje ir Sirijoje Generolu Armagedonu pramintas S. Surovikinas viešumoje nesirodo nuo nesėkmingo „Wagner“ žygio į Maskvą birželio mėnesį, kai atsirado pranešimų, jog jis žinojo, kad J. Prigožinas planavo surengti maištą.

Oficialaus tyrimo nėra, bet S. Surovikinas ilgai buvo nežinioje ir atsakinėjo į nepatogius klausimus“, – pranešė VČK-OGPU ir pridūrė, jog generolui buvo patarta vengti dėmesio, kad būtų „pamirštas“.

S. Surovikinas nuo 2022 m. spalio iki 2023 m. sausio buvo Rusijos pajėgų Ukrainoje vyriausiasis vadas. Rudenį jis davė įsakymą išvesti okupacinius dalinius iš Pietų Ukrainos Chersono miesto.

Kartu S. Surovikinas buvo laikomas vienu svarbiausių samdinių vado Jevgenijaus Prigožino sąjungininkų reguliarioje Rusijos kariuomenėje, šiam kovojant dėl valdžios su gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir generalinio štabo vadu Valerijumi Gerasimovu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)