„Esu labai dėkingas Vladimirui Putinui. Jam įsikišus, man išdavė medicininę vizą“, – situaciją komentuoja Rusijos Valstybės Dūmos deputatas.

Liepos pradžioje J. Kobzonas pareiškė, kad, esant reikalui, ketina kreiptis į Rusijos prezidentą ir prašyti jo pagalbos dėl leidimo įvažiuoti į Europos Sąjungos teritoriją, ką jam draudžia sankcijos.

„Jeigu dėl sveikatos būklės man bus rekomenduota operuotis šalyje, kuri man taiko sankcijas, manau, kad kreipsiuos į prezidentą, ir jis man padės“, – tada sakė J. Kobzonas.

Prieš septynerius metus jam buvo diagnozuotas prostatos vėžys. 2015 metų vasarį J. Kobzonui nepavyko savarankiškai gauti leidimo gydymui užsienyje, nes pateko į Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos Maskvai dėl veiksmų Ukrainoje taikomų sankcijų juodąjį sąrašą. „Norėjau gydytis užsienyje, bet teks tai daryti čia“, – tada skundėsi dainininkas.

Dėl pozicijos, susijusios su krize Ukrainoje, J. Kobzonui taikomos Europos Sąjungos (ES) sankcijos, todėl jis negali įvažiuoti į daugelį Vakarų valstybių. „Jei Europos sankcijos būtų susijusios tik su Kobzonu, kreipčiausi į Europos teismą, kaip jau pasielgė Valerija, kai jai uždraudė vykti į Jūrmalą. Kadangi sankcijos pritaikytos dešimtims mūsų piliečių, manau, kad reikėtų išreikšti solidarumą. Visi mes žinome, kad kovoti su mumis pritaikius sankcijas beprasmiška. Jei man dėl sveikatos būklės rekomenduos atlikti operaciją šalyje, kuri taiko sankcijas, kreipsiuosi į prezidentą ir jis man padės“, - „Moskovskij komsomolec“ internetinės konferencijos metu pareiškė J. Kobzonas, rašo newsru.com.

Tęsdamas jis išreiškė apgailestavimą, kad negali aplankyti savo anūkų Ispanijoje. „Pasakiau dukteriai ir sūnui, kad praleisime rugpjūtį Bakovkoje“, - sakė jis. „Sočis atviras. Baikalas, Kislovodskas ir Mineraliniai vandenys atviri. Gelendžike vadovausiu žiuri. Prašome, į Turkiją galime atvažiuoti (...) Europa pailsės be mūsų, o mes be jos. Nematau jokios tragedijos“, - reziumavo J. Kobzonas. Šių metų gegužės mėn. pabaigoje J. Kobzonas surengė koncertą Luhanske, kurį kontroliuoja separatistai. Į Donbasą jis atvyko su humanitarine misija – atgabeno vaistų. J. Kobzonas vietinei ligoninei perdavė beveik tūkstantį pakuočių medikamentų, kurių vertė siekia 5,5 mln. rublių (0,09 mln. eurų). Bendras perduotų medikamentų svoris siekia tris tonas.

J. Kobzonas įtrauktas į Europos Sąjungos, Jungtinių Valstijų ir Kanados sudarytus asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašus. Juose esantiems asmenims draudžiama atvykti į Europos Sąjungos valstybes nares, įšaldytas jų turtas Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų teritorijose.

Oficialaus šios informacijos patvirtinimo iš ES šaltinių kol kas nėra gauta.

Neoficialiais DELFI duomenimis, J. Kobzonas kreipėsi su prašymu leisti gydytis Italijoje ir jo prašymas dėl humanitarinių priežasčių buvo patenkintas. Teigiama, kad dainininkas rimtai serga ir anksčiau gydėsi Vokietijoje.