Vakarai laiko Ukrainą instrumentu daryti poveikį, įgyvendinti savo interesus regione, destabilizuoti padėtį, paveikti tam tikrus procesus“, – sakė M. Zacharova pirmadienį publikuotame interviu laikraščiui „Izvestija“.

Anot URM atstovės, nėra „faktų, įrodančių mūsų agresiją, kad mes padarėme kažkokį tarptautinės teisės pažeidimą, kad elgiamės nepartneriškai“.

M. Zacharova priminė, kad dabar Rusija laukia iš partnerių Vakaruose rašytinių atsakymų į kiekvieną jos pateiktų pasiūlymų dėl saugumo garantijų punktą ir demonstruoja „absoliutų nusiteikim bendradarbiauti“.

„Perdavė rašytinius pasiūlymus (dėl saugumo garantijų) mūsų partneriams Vakaruose, pirmiausia JAV. Elgėmės visiškai atvirai... Dabar mes norime vienintelio dalyko – kad mums raštu papunkčiui atsakytų į tai, ką mes pasiūlėme“, – sakė URM atstovė.

Rusija prie sienų su Ukraina sutelkė dešimtis tūkstančių karių, taip pat daug tankų, kitų kovos mašinų, artilerijos ir raketų sistemų.

Maskva neigia planuojanti įsiveržti į kaimyninę šalį, bet JAV perspėjo, kad toks puolimas dabar gali įvykti „bet kuriuo metu“.

Kremlius pabrėžė, kad padėtis galėtų deeskaluojama tik tuo atveju, jeigu Vakarų šalys priims Maskvos pateiktus reikalavimus suteikti jai saugumo garantijas. Be kita ko, Rusija reikalauja, kad NATO nebūtų plečiama jos sienų link, įskaitant garantijas, kad Ukraina niekada netaps šio bloko nare, ir kad Aljansas atitrauktų pajėgas, dislokuotas savo rytiniame sparne.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)