Nuo savaitgalio apsinuodijimo metanoliu simptomai pasireiškė iš viso 117 žmonių, kurių 71 mirė, sakė ministerijos atstovė Tatjana Lebedeva, kurią citavo naujienų agentūra „ Interfax“.

Trečiadienį aukų skaičius buvo 62.

Pareigūnai sakė, kad skysčio, pažymėto kaip gudobelių kvapo vonios esencija, etiketėje aiškiai nurodoma, kad jame yra toksiško metanolio, naudojamo aušinimo skysčiams gaminti.

Neturtingi alkoholikai Rusijoje dažnai vartoja pigius degtinės pakaitalus, tokius kaip kvepalai ir valikliai, nes jie yra daug pigesni už legalius alkoholinius gėrimus.

Tokiuose skysčiuose paprastai būna gerti tinkamo etanolio, o ne metanolio, kurio net mažos dozės yra mirtinai pavojingos.

Tyrėjai jau sulaikė 12 žmonių, įtariamų gaminus ir pardavinėjus minimą vonios esenciją.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį nurodė vyriausybei iki liepos sugriežtinti įstatymus dėl kvepalų, losjonų ir buitinių valiklių su alkoholiu, taip pat – žmonėms ir gyvūnams skirtų vaistų gamybos ir pardavimo.

Įsake, kuris buvo paskelbtas Kremliaus interneto svetainėje, V. Putinas taip pat iškelia akcizo mokesčių legaliam alkoholiui keitimo galimybę, „siekiant sumažinti surogatinio alkoholio paklausą“.