Prie Kerčės karinių pajėgų dalinio A0883 privažiavo du sunkvežimiai su rusiškais numeriais (90-asis regionas). Minima dalis saugo Ukrainos oro erdvę. Sunkvežimiuose sėdi apie 20 žmonių su šalmais, kai kurie iš jų yra užsidėję kaukes. Abi mašinos stovi prie pat įvažiavimo. Vienas iš kovotojų kalbasi su ukrainiečių kariais, rašo unian.net.

Rusijos pajėgos ragina ukrainiečių karius atiduoti ginklus. Ukrainiečių kariai saugo techniką, kad jos niekas nepažeistų. Informaciją apie ultimatumą ukrainiečių kariai perdavė savo vadovybei Sevastopolyje.

Įvykio vietoje yra UNIAN ir kitų Ukrainos žurnalistų. Sunkvežimis „Kamaz“ mėgino privažiuoti arčiau kontrolės punkto, tačiau išėjus žurnalistams ir neginkluotiems kariams, buvo priverstas sustoti.

Užėmė dvi Ukrainos raketų bazes

Rusijos pajėgos trečiadienį Kryme užėmė dvi Ukrainos raketų bazes, pranešė naujienų agentūra "Interfax", remdamasi aukštu Rusijos kariniu atstovu.

Rusijos pajėgos užėmė dalį Ukrainos priešlėktuvinės raketinės gynybos komplekso Krymo regione, trečiadienį pranešė vienas Ukrainos gynybos ministerijos vietos atstovas.

Tačiau vakarinėje Krymo pakrantėje įsikūrusiame Eupatorijos mieste esančio komplekso vadavietė ir valdymo centras toliau kontroliuojamas Ukrainos kariškių, šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Antradienio vakarą tą kompleksą mėgino užimti apie 150 Rusijos karių, nurodė Gynybos ministerijos regioninis padalinys.

Rusijos specialiųjų pajėgų nariai reikalavo, kad Ukrainos kariai sudėtų ginklus, ir trukdė jiems vykdyti savo pareigas.

Ukrainos taktinės pajėgų grupės Kryme vadas Olehas Strucynskis sakė, kad Rusijos kariai siūlė priešlėktuvinės gynybos bazės kariams kartu vykdyti budėjimą ir valdyti zenitinių raketų kompleksą „Buk“.

Pasak O.Strucynskio, „toks Rusijos kariškių kišimasis gali sukelti pavojų, kad bus nesankcionuotai panaudotas ginklas prieš orlaivius Ukrainos oro erdvėje“.

Rusijos pajėgos užėmė antrą Ukrainos oro erdvės gynybos raketų bazę

Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad Rusijos pajėgos trečiadienį užėmė dalį antrosios oro erdvės gynybos raketų bazės Kryme, tačiau tvirtino, kad raketų saugykla tebėra kontroliuojama Ukrainos.

Žinia apie bazės Fiolento kyšulyje, esančiame netoli Sevastopolio miesto, dalinį užėmimą, buvo paskelbta po to, kai promaskvietiškos pajėgos užėmė dalį kitos oro erdvės gynybos bazės prie toliau į šiaurę esančio Eupatorijos miesto. Tačiau nurodoma, kad joje raketų nėra.