Gynybos ministras Robas Nikolsonas teigė pirmadienį, kad incidentas buvo „be reikalo provokuojantis“. Pasak ministro, nors sekmadienį įvykęs incidentas nekėlė jokios grėsmės, tačiau tai gali prisidėti prie įtampos eskalavimo neseniai įsigaliojus paliauboms Rytų Ukrainoje.

Remiantis pranešimais, du rusų naikintuvai „SU-24“ ir žvalgybos lėktuvas praskrido virš Kanados fregatos.

R. Nikolsono teigimu, Kanados ir jos sąjungininkių pajėgos dalyvauja manevruose „tiesioginės (Vladimiro) Putino režimo karinės agresijos ir invazijos Ukrainoje akivaizdoje“.

Rusijos gynybos ministerijos pareigūnas antradienį paneigė Otavos pareiškimą, kad rusų kariniai lėktuvai atliko provokacinius veiksmus, praskrisdami šalia Kanados fregatos Juodojoje jūroje, skelbia „Reuters“.

Rusijos naujienų agentūra ITAR-TASS citavo Rusijos gynybos ministerijos pareigūną majorą generolą Igorį Konašenkovą, kuris teigė, kad du rusų kariniai lėktuvai „Su-24“ ir transportinis lėktuvas „AN-26“ teritorijoje atliko įprastą skrydį ir paneigė bet kokį galimą provokacinį elgesį.

„Lėktuvai praskrido pro teritoriją, kurioje buvo Kanados karinio jūrų laivyno fregata, tačiau jie neprisiartino prie užsienio karinio laivo“, – pabrėžė I. Konašenkovas.

Maskvos ir Otavos santykius aptemdė Kanados, priklausančios NATO aljansui, sprendimas paskelbti sankcijas Rusijai dėl šios vaidmens Ukrainos krizėje.

Rusija šiais metais kelis kartus surengė karines pratybas, įskaitant manevrus prie Ukrainos sienos, kas prisidėjo prie įtampos su NATO.

Be kita ko, regiono kariuomenės pareigūnas pranešė apie naujas pratybas Kamčiatkoje, Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, kuriose dalyvaus per 40 lėktuvų, apie 20 laivų ir daugiau nei 1 tūkst. 500 karių, informavo naujienų agentūra „Interfax“.

Ukraina, Rusija ir Kremliaus remiami separatistai penktadienį susitarė dėl tą pačią dieną įsigaliojusių paliaubų ir apsikeitimo belaisviais. Nepaisant pavienių prorusiškų separatistų apšaudymų savaitgalį, pirmadienį paliaubos Ukrainoje tęsėsi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (393)