Tai praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis „Telegram“ kanalu „Baza“ ir Briansko srities gubernatoriumi Aleksandru Bogomazu.

Anot propagandinio kanalo, po sprogimo mieste, mėsos kombinato rajone, kilo gaisras.

Briansko srities gubernatorius A. Bogomazas pareiškė, kad esą miestą atakavo dronas.

„Briansko miesto pakraštyje radioelektroninės kovos priemonės nuslopino lėktuvo tipo bepilotį orlaivį. Dronui krintant detonavo sprogstamasis įtaisas“, – parašė valdinininkas „Telegram“ kanale.

Portalas primena, kad pastaruoju metu Rusijoje vis dažniau griaudėja sprogimai ir kyla gaisrai. Vietos valdžia nuolat kaltina Ukrainos kariuomenę mėginimais atakuoti Rusijos teritoriją dronais.

Ypač dažnai dėl tokių incidentų skundžiamasi Briansko srityje, kuri ribojasi su Ukraina. Prieš savaitę ten buvo pranešta apie ataką prieš karinį dalinį Karačevo mieste.

Rusija: dronas atakavo chemijos gamyklą netoli Briansko


Rusijos žiniasklaida teigia, kad Ukrainos dronas atakavo chemijos gamyklą Briansko srityje, praneša UNIAN.

Pasak „Telegram“ kanalo „Baza“, apie antrą valandą nakties lėktuvo tipo bepilotis orlaivis atakavo SSRS 50-mečio chemijos gamyklą. Rusai teigia, kad dronas „buvo nuslopintas radioelektroninės kovos priemonių“, tačiau jis nukrito ant vieno iš cechų stogo ir sprogo.

Rusai tvirtina, kad per ataką niekas nenukentėjo. Apie sugriovimus gamykloje visiškai neužsimenama.

„Baza“ iš pradžių pranešė apie „ataką prieš gamyklą“, o po kelių minučių pataisė tekstą, pavadindama incidentą „mėginimu atakuoti gamyklą“.

Vėlų spalio 12-osios vakarą Rusijos Briansko mieste taip pat buvo neramu. Miesto pakraštyje esančio mėsos kombinato rajone kilo didelis gaisras – prieš tai vietos gyventojai ten girdėjo sprogimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją