„Tanko viduje buvo du žmonės – mechanikas-vairuotojas išsigelbėjo, o instruktorius žuvo“, – papasakojo jis.

Chita.ru šaltinis pranešė, kad žuvęs kariškis dirbo pagal sutartį.

„Mokymus vykdęs patyręs samdomas instruktorius iki paskutinės akimirkos stengėsi stengėsi išsaugoti tanką, ir žuvo“, – rašoma Rytų karinės apygardos (RKA) spaudos tarnybos pranešime.

RKA komisija kartu su teisėsaugos tarnybomis aiškinasi įvykio aplinkybes.
RKA patvirtino, kad Užbaikalės krašto poligone žuvo instruktorius. Taip pat ir tai, kad mechanikui-vairuotojui pavyko išsigelbėti.

Apygardos atstovai pareiškė, kad vienas iš tankų užgeso po vandeniu vykstant planinėms tankų valdymo, įveikiant vandens kliūtį, pratyboms. Kur būtent ir kada įvyko incidentas, spaudos tarnyba nepatikslino.

Žiniasklaidos duomenimis, tragedija įvyko dar rugpjūčio 30 d. viename iš poligonų Pesčankos gyvenvietės teritorijoje, tankas užgeso 4 m gylyje. Zab.ru praneša, kad žuvusiam kariškiui buvo 24 m., jis turėjo žmoną ir dukrą.

Birželio mėn. pradžioje Kaliningrado srityje jūroje nuskendo šarvuotis, žuvo jame buvęs kariškis, kiti du išsigelbėjo. Kaip pranešė žiniasklaida, tai nutiko armijos konkurso „Jūrų desantas 2019“ metu. Šarvuotis nuskendo per mokymus, kaip išsilaipinti nepritaikytoje pakrantėje.

Vėliau Kryme per mokomuosius šuolius su parašiutu žuvo du samdomi desantininkai.

Kaip pranešė Pietų karinės apygardos (PKA) spaudos tarnyba, jie nusileido į vandenį, bet nesugebėjo laiku nusiimti parašiuto įrangos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)