Deputatas ir gynybos komiteto narys Aleksejus Žuravliovas pareiškė, kad B. Grebenščikovas „susitiko su Rusijos priešu, kuris savo rankas yra susitepęs Rusijos piliečių ir karių krauju“, skelbia radijo stotis „Govorit Moskva“.

„Šiuo atveju galima pasakyti tik viena: „Boria, tu neteisus“. Bijau, kad mirė tiek rokenrolas, tiek ir Boria mūsų žiūrovams miršta. Tačiau tai jo pasirinkimas. Jei nori lįsti į politiką, bus žiauru. Būk pasirengęs tam, kad ten ne viskas bus daroma su baltomis pirštinaitėmis, ir ne viskam bus plojama, o bus ir visai kitaip. Manau, kad dabar jis visa tai supras“, - tvirtino A. Žuravliovas.

Įdomu tai, kad tokios deputato pastabos atspindi pastarųjų metų tendenciją paversti artistus tarptautinės politikos dalyviais. A. Žuravliovas mano, kad vyksta pats tikriausias informacinis karas.

„Kiekvienas populiarus atlikėjas šiame kare gali tapti keičiama korta. Į politiką jau įsitraukė Zemfira, Makarevičius, kuris nusprendė savo veiksmais žaisti politinius žaidimus, - sakė jis. - Tačiau politika jiems blogai baigsis, nes jie bus išbraukti iš Rusijos istorijos kaip garsūs muzikantai“.

A.Žuravliovo teigimu, talentas istorijai nieko nereiškia. „Kad ir koks būtum puikus savo srities specialistas, jei pradedi išduoti savo paties tėvynės interesus, būk pasiruošęs, kad tėvynė tau atsakys savu būdu“, - sakė deputatas.

Atlikėjų tema pastaruoju metu yra aktuali tiek Rusijoje, tiek Ukrainoje. M. Saakašvilis liepos pabaigoje pasisakė prieš rusų reperio Timati koncertą Odesoje, numatytą klube „Ibica“ rugpjūčio 21 dieną. Odesos srities gubernatorius pareiškė nesuprantantis, kaip klubas galėjo pasikviesti Timati, „kuris visiškai pritaria Rusijos agresijai ir vadina Ukrainą „jaunesniąja sesute“.

Rusijoje taip pat kritikuojami Andrejus Makarevičus ir Zemfira, koncertavę Ukrainoje. Tačiau kritika ne visada apsiriboja tik žodžiais: kartais muzikantams neleidžiama koncertuoti, atšaukiant jų pasirodymus. Borisas Grebenščikovas ne kartą yra pasisakęs prieš Rusijos konfliktą su Ukraina. 2014 metų kovą kartu su Viačeslavu Butusovu, Jurijumi Ševčuku ir Maksimu Leonidovu jis paskelbė filmuotą kreipimąsi, kuriame abi šalis ragino laikytis taikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)