Penktadienio vakarą prieš grupės „Piknik“ koncertą keturi„vyrai maskuojamąja apranga“ įsiveržė į koncertų salės „Crocus City Hall“ parterį ir paleido ugnį iš automatų. Jie taip pat naudojo sprogmenis ir padegė pastatą. Rusijos Tyrimų komiteto duomenimis, kovo 22 d. netoli Maskvos esančioje koncertų salėje „Crocus City Hall“ per teroro aktą žuvo 115 žmonių. Rusijos propagandistė Margarita Simonian ir „Telegram“ kanalai praneša, kad žuvo 143 žmonės. Kanalas „112“ rašo apie 150 žuvusiųjų. Manoma, kad aukų skaičius gali dar labiau išaugti.

Šeštadienį Maskvos gyventojai šalia sudegusios koncerto salės padarė spontanišką memorialą: čia nešė gėles ir žaislus. Tokie spontaniški memorialai atsirado ir kituose šalies miestuose bei prie Rusijos ambasadų užsienio šalyse. Visgi Sankt Peterburge buvo užfiksuotas protu sunkiai suvokiamas atvejis – viena moteris nusprendė gedinčių asmenų suneštas gėles ir žaislus pasiimti sau. Ją pastebėjo ir sustabdė praeiviai.


Šeštadienį ELTA skelbė, kad Šiaurės Kaukaze gyventojai spontaniškai susirinko pagerbti Maskvoje įvykdyto išpuolio aukų. Beslano – Šiaurės Kaukazo miesto, kuriame prieš maždaug 20 metų įvyko vienas didžiausių susišaudymų mokykloje – gyventojai šeštadienį spontaniškai susirinko pagerbti Maskvos koncertų salėje įvykdyto išpuolio aukų.

Daugiau nei 1000 žmonių susirinko ir uždegė žvakutes už žuvusiuosius penktadienį per masines šaudynes Maskvos „Crocus City Hall“, pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS ir pridūrė, kad susibūrimą organizavo Beslano motinų grupė.

Beslano mokyklos apgulties metu daugiau nei 1100 mokinių, mokytojų ir tėvų 2004 m. rugsėjį islamo teroristų buvo paimti įkaitais. Per spontanišką gelbėjimo akciją, kurią pradėti paskatino atsitiktinis sprogimas sporto salėje, žuvo 334 žmonės, įskaitant 186 vaikus.

Be kita ko, teroristai reikalavo paleisti čečėnų kalinius, taip pat – Kremliaus lyderio Vladimiro Putino atsistatydinimo.

Beslanas yra autonominiame Rusijos Šiaurės Osetijos regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)