Šautuvu ginkluotas vyras sekmadienį po pietų įsiveržė į Kristaus Prisikėlimo katedrą – pagrindinę Južno Sachalinsko ir Kurilų vyskupijos katedrą – ir nesitaikydamas paleido kelis šūvius, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vyskupijos darbuotojai.

Įvykio vietoje nuo patirtų sužeidimų mirė cerkvėje patarnaujanti vienuolė Liudmila Priašnikova ir parapijietis, kurio tapatybė šiuo metu nustatinėjama. Dar šeši žmonės buvo sužeisti ir paguldyti į ligonines.

„Žmonėms daugiausia sužeistos kojos“, - sakė vyskupijos spaudos tarnyboje.

Po šio išpuolio buvo sulaikytas vyras, dirbantis apsaugininku vienoje privačioje miesto firmoje, jo motyvai kol kas neaiškūs, sakoma Rusijos Tyrimų komiteto pareiškime.

„Šaudęs žmogus buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje. Jis gimęs 1989 metais, dirba vienoje vietos privačioje apsaugos bendrovėje“, - sakė Tyrimų komiteto Sachalino srities biuro atstovas.

Jis pridūrė, kad šaudęs asmuo nebandė bėgti ir kad jį sulaikė patrulių tarnybos komanda.

Incidentas įvyko Pietų Sachaline, kurį drauge su Kurilų salomis iš Japonijos Antrojo pasaulinio karo pabaigoje atėmė sovietų pajėgos.

Japonija neatsisako pretenzijų į keturias pietines Kurilų salas ir tai dešimtmečius komplikavo ekonominius santykius tarp Maskvos ir Tokijo.

Lengvatinio apmokestinimo zona Sachalino saloje tiekia Rusijai daugumą jos suskystintų gamtinių dujų.

Rusija visoje didžiulėje šalies teritorijoje sustiprino saugumą dėl Sočyje prie Juodosios jūros, už 7,5 tūkst. km nuo Sachalino, vykstančios olimpiados.

Islamistų kovotojai, kurie nori įkurti savo valstybę Šiaurės Kaukaze netoli Sočio, grasino sutrikdyti olimpiadą išpuoliais, kurie įstumtų į nepatogią padėtį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Sočio žiemos olimpiada oficialiai prasidėjo penktadienį, sustiprinto saugumo sąlygomis, budint 37-iems tūkst. karių ir policininkų, kurie aplink miestą suformavo vadinamąjį plieno žiedą.