Prieš mėnesį A. Stepanas jau buvo sulaikytas kaime Novyj Svet, jo namuose aptiktas „Makarov“ pistoletas, 150 šovinių, automatinis šautuvas „Kalašnikov“, dešimtys detonatorių ir pusantro kilogramo sprogmenų C-4. Pradėtas baudžiamasis tyrimas, tačiau teismas nusprendė vyro neareštuoti. Jis seniau buvo teistas dėl vagystės ir chuliganizmo.

Skelbiama, kad A. Stepanas, kuris anksčiau buvo žinomas pavarde Kozlovas, kovojo Ukrainos Donecko srityje, tačiau, kai batalioną paliko jo vadas Aleksandras Kostinas, grįžo į Rusiją.

Anksčiau vyras su tokiu pačiu vardu ir pavarde buvo sulaikytas Maskvos Domodedovo oro uoste. Taip nutiko Ukrainai paskelbus tarptautinę Kostino paiešką, jis buvo vyresnysis „Donecko liaudies respublikos“ ginkluotųjų pajėgų leitenantas ir vadovavo tankų batalionui.

Neseniai Maskvoje namų areštu nubaustas kitas „savanoris iš Rusijos“ – Dmitrijus Lysakovskis pravarde Gudvinas. Rusijos tyrimų komiteto teigimu, D. Lysakovskis, kuris pagal profesiją yra teisininkas, dalyvavo bandant užimti pastatą sostinės centre. Pats D. Lysakovskis tvirtina, kad byla sufabrikuota.