Rusijos ministerijos duomenimis, keturi orlaivio pilotai katapultavosi.

„Grįždamas iš kovinės operacijos į savo bazę Stavropolio srityje sudužo Rusijos oro ir kosmoso pajėgų lėktuvas „Tu-22M3“. Pilotai katapultavosi“, – sakoma ministerijos pranešime.

Stavropolis yra Rusijos Šiaurės Kaukazo regionas, esantis į rytus nuo aneksuoto Krymo pusiasalio, ne kartą atakuoto per daugiau nei dvejus metus trunkantį karą.

Pasak gubernatoriaus, lėktuvas nukrito srities Krasnogvardeisko rajone, maždaug už 400 kilometrų nuo rytinio Krymo pakraščio.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ vėliau paskelbė, kad vienas pilotas žuvo, dar vieno paieška tęsiama.

Rusija pareiškė, esą incidentas įvyko dėl techninio gedimo, o amunicijos orlaivyje nebuvo. Tuo metu Ukrainos pajėgos skelbia, kad jos sunaikino bombonešį.

Ukrainos karinių oro pajėgų vadas Mykola Oleščiukas pranešė, kad karinių oro pajėgų raketiniai padaliniai, bendradarbiaudami su Gynybos ministerijos Vyriausiąja žvalgybos valdyba, pirmą kartą sunaikino tokį tolimojo nuotolio strateginį bombonešį.

Taip pat, anot jo, naktį surengtos atakos metu Ukrainos karinės oro pajėgos pirmą kartą numušė dvi raketas Ch-22. Iš viso, M. Oleščiuko teigimu, Ukrainos priešlėktuvinė gynyba naktį sunaikino 15 skirtingų raketų ir 15 bepiločių.

Ukrainos žvalgyba paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, užfiksuota, kaip buvo vykdoma operacija.

Ukrainos specialiosiose tarnybose dirbantis šaltinis portalui nv.ua sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos numušė Rusijos tolimojo nuotolio strateginį bombonešį „Tu-22M3“ sovietiniu zenitinių raketų kompleksu S-200.

„Vyriausioji žvalgybos valdyba pakartojo operaciją, bombonešį numušė taip pat, kaip ir A-50“, – nurodė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)