Kaip rašo „The Moscow Times“, teismas buvo nurodęs jį uždaryti į tardymo izoliatorių kovo 31-ąją, kitą dieną po sulaikymo įtariant kyšio paėmimu.

Federalinės bausmių vykdymo tarnybos padalinys Jakutijoje tvirtina, kad I. Škurka nusižudė. Remiantis padalinio informacija, ranką prieš save jis pakėlė balandžio 4 d. „Tardymo izoliatoriaus kameroje buvo aptiktas kaltinamasis be gyvybės ženklų. Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį. Į incidento vietą buvo iškviesta operatyvinių tyrimų grupė. Vadovaujantis išankstiniais duomenimis, nusikalstamos veikos požymių nenustatyta“, – teigiama pranešime spaudai.

Derėtų pažymėti, kad I. Škurka nesutiko su teismo sprendimu dėl arešto ir jį apskundė prieš pat mirtį, balandžio 3-iąją. Tyrimų komitetas incidentą komentuoti atsisakė. „Jakutskenergo“ ignoravo oficialias žiniasklaidos užklausas.

49-erių metų amžiaus I. Škurka buvo atsakingas už įmonės techninį valdymą. „Jakutskenergo“ priklauso „Rushidro“ ir vykdo veiklą visoje respublikoje.

Anapilin iškeliavęs vyriausiasis inžinierius turėjo žmoną ir du sūnus. Prieš pradėdamas dirbti „Jakutskenergo“, jis ėjo generalinio direktoriaus pareigas įmonėje „Južno-Jakutskije eleketričeskije seti“.

I. Škurka priklausė ir partijai „Vieningoji Rusija“, buvo Aldano rajono tarybos deputatas. Po sulaikymo partija sustabdė jo narystę.

Mįslingų aukštas pareigas energetikos srityje užėmusių asmenų mirčių banga Rusijoje prasidėjo 2022 m.

Iš viso per 15 mėnesių neaiškiomis aplinkybėmis mirė apie 40 vyresniųjų vadovų, verslininkų ir kitų valdytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją