Į „nepageidaujamųjų“ sąrašą įtrauktiems subjektams draudžiama Rusijoje skelbti bet kokias publikacijas, o su jais bendradarbiaujantiems asmenims gali būti skiriamos baudos, įkalinimo bausmės ir draudimas atvykti į Rusiją.

„Prieiga prie leidinio „Project“ tinklapio apribota atsižvelgus į Rusijos generalinės prokuratūros reikalavimą dėl informacinės medžiagos, skelbiamos ir platinamos užsienio nevyriausybinės organizacijos, kurios veikla pripažinta nepageidaujama Rusijos teritorijoje, platinimo“, – nurodė „Roskomnadzor“.

Pasak tarnybos, leidinio tinklapis (proekt.media) blokuojamas pagal antradienį gautą Generalinės prokuratūros prašymą.

„Projekt“ kuruojanti JAV nevyriausybinė organizacija „Project Media“ rusų prokurorų buvo pripažinta nepageidaujama dar birželio 16-ąją. Tą pačią dieną Maskva į užsienio agentų sąrašą įtraukė leidinio vyriausiąjį redaktorių Romaną Badaniną ir keturis darbuotojus – Olgą Čurakovą, Piotrą Maniachiną, Mariją Železnovą ir Juliją Lukjanovą. Dar po savaitės registre atsirado ir „Projekt“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo Michailo Rubino bei žurnalistės Sofijos Groisman pavardės.

Liepą „Project Media“ paskelbė apie savo veiklos nutraukimą Rusijoje.

„Užsienio agento“ statusas, nuo sovietmečio turintis neigiamą konotaciją, verčia asmenis ir organizacijas atskleisti finansavimo šaltinius ir žymėti visą savo medžiagą, įskaitant įrašus socialiniuose tinkluose, antraip jiems gresia baudos. Ši etiketė atgraso šaltinius bei reklamos užsakovus ir apsunkina žurnalistų darbą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją