Dėl to padaugėjo Rusijoje sulaikytų amerikiečių, esančių šioje šalyje tuo metu, kai tarp Maskvos ir Vašingtono tvyro didelė įtampa dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Sulaikyto kariškio vardas ir pavardė nebuvo atskleisti.

„2024 m. gegužės 2 d. Rusijos pareigūnai Vladivostoke, Rusijoje, dėl kaltinimų nusikalstamu elgesiu sulaikė amerikiečių karį“, – sakė JAV kariuomenės atstovė Cynthia Smith.

Ji pažymėjo, kad Rusija informavo JAV valstybės departamentą, kuris „kariškiui teikia reikiamą konsulinę paramą“, o kariuomenė savo ruožtu infomavo jo šeimą.

„Atsižvelgdami į šio klausimo jautrumą, šiuo metu negalime pateikti papildomų detalių“, – pridūrė atstovė.

Kiek anksčiau paklaustas apie pranešimus, kuriuose kalbama apie kario sulaikymą Rusijoje, JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby’is pareiškė: „Žinome apie šį atvejį.“

Anot „NBC News“, karys į Rusiją keliavo savo paties iniciatyva. Tuo metu CNN skelbė, kad kariškis buvo sulaikytas dėl įtarimų vagyste, jam esą paskirtas kardomasis kalinimas.

Rusija pareiškė, kad vagyste kaltinamas JAV karys liks sulaikytas iki liepos

Kiek anksčiau JAV kariuomenė pranešė, kad gegužės 2 d. Rusijoje dėl baudžiamųjų kaltinimų buvo sulaikytas amerikiečių kariškis, kurį Vladivostoko miesto teismas identifikavo kaip Gordoną Black’ą, tačiau pažymėjo, jog, atsižvelgdama į šio klausimo jautrumą, negali pateikti daugiau detalių.

Teismo atstovė Elena Oleneva, kurią citavo valstybinė naujienų agentūra „Ria Novosti“, sakė, kad G. Black’as liks sulaikytas iki liepos 2 d. už vagystę.

Rusijos bulvarinis leidinys „Izvestija“ ir socialinių tinklų platforma „Baza“, kuri teigia turinti teisėsaugai artimų šaltinių, skelbė, kad, lankydamasis Vladivostoke, G. Black’as sumušė savo merginą rusę ir iš jos pavogė pinigų bei alkoholio.

Pastaraisiais metais Rusijos pareigūnai sulaikė keletą JAV piliečių. Kritikai kaltina Maskvą naudojantis sulaikytais asmenimis kaip derybų koziriu siekiant iškeisti juos į JAV kalinamus rusus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)