„Vien tik per pastarąją parą per susišaudymus žuvo septyni ukrainiečių kariai, o dar devyni buvo sužeisti“, - A. Turčinovo žodžius citavo Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos spaudos tarnyba.

Jis pažymėjo, kad tai didžiausi nuostoliai pastaraisiais metais.

Pasak jo, Rusijos okupacinės pajėgos smarkiai sustiprino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų apšaudymo intensyvumą.

„Atsakomybė už šias kruvinas provokacijas tenka Rusijos karinei – politinei vadovybei, kuri sistemingai ir nuosekliai torpeduoja taikų konflikto sprendimo ir okupuotų teritorijų atlaisvinimo kelią“, - pabrėžė jis.

A. Turčinovas taip pat sakė, kad sistemingą pasirengimą suaktyvinti karinį priešiškumą iš Rusijos pusės taip pat liudija sunkiosios technikos telkimas palei atskyrimo liniją, nors Minsko susitarimuose tai buvo uždrausta.

„Be to, pastarąjį mėnesį Rusija žymiai aktyviau pradėjo naudoti bepiločius skraidymo aparatus – tiek žvalgybinius, tiek smogiamuosius“, - teigė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius, pridurdamas, kad tokie orlaiviai buvo leidžiami ne tik iš okupuotų teritorijų, bet ir iš pačios Rusijos teritorijos.

„Noriu atkreipti mūsų strateginių partnerių dėmesį, kad Rusija demonstratyviai ir ciniškai diskredituoja visas bendras taikos pastangas“, - sakė A. Turčinovas, pridurdamas, kad „agresorės nuraminimas, užuot stiprinus sankcijas ir imantis realių veiksmų, tik didina aukų skaičių tiek tarp Ukrainos karių, tiek tarp taikių gyventojų, taip pat didina Kremliaus plataus masto karinių veiksmų Europoje tikimybę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3903)