Iškilmingas paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje vyks gegužės 9 dieną, skelbia propagandinis Rusijos naujienų tinklalapis rt.com.

Repeticija trečiadienį, balandžio 22 dieną, vyko Maskvos regiono Alabino vietovėje, o joje dalyvavo T-90 tankai, „GAZ-2975 Tigr“ šarvuočiai, BTR-80 šarvuotos pėstininkų kovos mašinos ir „2S19 Msta-S“ savaeigės haubicos.

Pratybų metu buvo galima pamatyti ir nemažai Rusijos raketinių sistemų, tarp kurių – „Iskander“, „Tor“, „Buk“, „S-400 Triumph“ ir „Topol-M“.

Trečiadienį Maskvos regiono Kubinkos mieste vyko kita karinio parado repeticijos dalis – skraidė kariniai lėktuvai. Repeticijoje dalyvavo naikintuvai „Mikojan MiG-29“, ikigarsiniai mokomieji naikintuvai „Jakovlev Jak-130“ ir „Mil Mi-28H“ atakos sraigtasparniai.

„Pergalės dienos parade Rusija ne tik pademonstruos naujausią ir pažangiausią karinę techniką. Ceremonijoje dalyvaus ir mažiausiai 16 tūkst. šalies ginkluotųjų pajėgų karių.

Svarbiausiu parado elementu turėtų tapti tankas „Armata“, kuris buvo kuriamas net penkerius metus. Nors praktiškai visa informacija, kaip šis tankas atrodys ir kokiomis savybėmis pasižymės, laikoma paslaptyje, žiniasklaidoje jau nuo metų pradžios vis pasirodo žinių apie naujausią Rusijos karinių pajėgų žaisliuką. Šią savaitę Rusijos gynybos ministerija paskelbė pirmąsias tanko „Armata“ nuotraukas“, – pagyrų Rusijos karinei technikai negaili rt.com.