Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad jos kariuomenės daliniai „išlaisvino Kyslivkos kaimą Charkivo srityje“ ir „Novokalynovę Donecko liaudies respublikoje“.

Kyslivka yra maždaug už 20 km nuo apgulto Ukrainos forposto Kupjansko, o Novokalynovė – maždaug už 10 km į šiaurę nuo Avdijivkos, kurią Maskva užėmė vasario mėnesį.

Ukrainos pareigūnai nerimauja, kad Rusija gali surengti naują puolimą šiaurės rytuose, pasinaudodama dideliu amunicijos trūkumu Ukrainos kariuomenėje.

Ukrainos vyriausiasis kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis balandžio mėnesį pripažino, kad Kyjivas atsitraukė iš trijų kaimų ir stato naują įtvirtinimų liniją frontui ginti.

Atskirai Rusijos gynybos ministerija pranešė surengusi atsakomuosius smūgius prieš Ukrainos energetikos ir karinius objektus po to, kai Kyjivas pranešė apie naktinę oro atakų bangą.

„Atsakydamos į Kyjivo režimo mėginimą pakenkti Rusijos energetikos objektams, Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos šį rytą surengė grupinį smūgį Ukrainos energetikos objektams ir karinio-pramoninio komplekso įmonėms“, – sakoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją