„Naujasis strateginės paskirties raketinis povandeninis kreiseris „Kniaz Vladimir“, vykdantis kontrolines užduotis prieš įtraukiant į Šiaurės laivyno kovinę sudėtį, Baltojoje jūroje pradėjo povandeninius bandymus“, – sakoma laivyno spaudos tarnybos pranešime.

Pasak kariškių, nuo balandžio 12-osios buvo atliekami „Kniaz Vladimir“ antvandeniniai bandymai, siekiant patikrinti laivo gebėjimą manevruoti.

„Per bandymus gamyklos priėmimo-perdavimo komisija kartu su įgula tikrina, ar kokybiškai buvo pašalinti anksčiau pastebėti trūkumai, taip pat stebi visų povandeninio laivo sistemų ir mechanizmų darbą“, – sakoma pranešime.

Pagrindiniai bandymai, įskaitant balistinių raketų „Bulava“ paleidimą, jau buvo atlikti praeitų metų pabaigoje.

Vasarį Šiaurės laivyno vadas Aleksandras Moisejevas sakė, kad „Kniaz Vladimir“ greitai bus priimtas į ginkluotę.

Vienas šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad „Borej A“ klasės laivas kovinį budėjimą bus pasiruošęs pradėti birželį.

Kaip pranešama, nuo ankstesnių trijų „Borej“ klasės povandeninių laivų – „Jurij Dolgorukij“, „Aleksandr Nevskij“ ir „Vladimir Monomach“ – naujasis modernizuotas povandeninis kreiseris skirsis tylesne eiga, pagerintomis manevravimo ir ginkluotės valdymo sistemomis.

Kovo 3-ąją gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad Rusijos karinės jūrų pajėgos 2020 metais gaus keturis naujus atominius ir vieną dyzelinį-elektrinį povandeninį laivą, taip pat keturis laivus, apginkluotus sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“.