Bylos tyrimo metu, kaip teigiama, nustatyta, kad jo dalyviai veiksmus, skirtus maištui, nutraukė.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija antradienį pareiškė, kad šalies reguliarioji kariuomenė rengiasi perimti „Wagner“ priklausančią karinę įrangą.

Internete paskelbtame ministerijos pranešime tvirtinama, kad esą vyksta pasiruošimas procesui, kurio metu Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniams bus perduota „Wagner“ „sunkioji karinė technika“.

Baudžiamoji byla dėl raginimų surengti ginkluotą maištą buvo iškelta penktadienio vakarą, kai Jevgenijus Prigožinas apkaltino Rusijos karius apšaudant „Wagner“ pozicijas ir paskelbė „teisingumo žygį“ prieš Rusijos gynybos ministerijos vadovybę.

D. Peskovas teigė, kad tie samdiniai, kurie dalyvavo maište, atsižvelgiant į jų karinius nuopelnus, nebus persekiojami, o dalis kovotojų, kurie neprisijungė prie kolonos, pasirašys sutartis su Rusijos gynybos ministerija.

Pranešama, kad su Prigožinu siejamas lėktuvas nusileido Baltarusijoje

Agentūra „Reuters“, remdamasi „FlightRadar24“ duomenimis, antradienį pranešė, kad su samdinių grupuotės „Wagner“ vadeiva J. Prigožinu siejamas Rusijoje registruotas lėktuvas „Embraer Legacy 600“ antradienį nusileido Baltarusijoje.

Kaip teigiama, orlaivis pakilo iš Rusijos Rostovo srities. Jis nusileido netoli Baltarusijos sostinės Minsko.

Šis lėktuvas su J. Prigožinu buvo susietas JAV sankcijų dokumentuose.

Nepaisant to, nėra patvirtinimo, kad „Wagner“ vadeiva buvo orlaivyje.

Apie tai pranešta po to, kai tarpininkaujant Baltarusijos diktatoriui Aliaksandrui Lukašenkai šeštadienį buvo pasiektas susitarimas sustabdyti J. Prigožino vadovaujamų samdinių maištą, pagal kurį „Wagner“ vadovui buvo leista išvykti į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)