Ilja Ponomariovas, dabar gyvenantis Jungtinėse Valstijose, kaltinamas prisidėjęs prie 750 tūkst. JAV dolerių turto iššvaistymo iš Skolkovo fondo, šiuolaikinių technologijų projekto, kuris, kaip viliasi Kremlius, turėtų būti panašus į Silicio slėnį JAV.

Teisinis imunitetas 39-erių parlamentarui, nuolat dalyvavusiam opozicijos protesto renginiuose, buvo pašalintas balandį.

I. Ponomariovas sakė naujienų agentūrai AFP „tam tikra prasme“ esąs patenkintas tokiu teismo sprendimu.

„Aš sveikinu Tyrimų komiteto norą paskelbti man tarptautinę paiešką, nes tai suteiks man galimybę nagrinėti šią byla iš esmės normaliame teisme, o ne tame, kur mes šiandien matėme (svarstymą) „basmaninio teisingumo“ pavidalu“, – sakė jis.

„Bus tarptautinė paieška, kuri leis man ginti mano vardą tarptautiniuose teismuose, kurie, tikiuosi, laikosi kitokių standartų negu Rusijos Federacijos teismai“, – sakė I.Ponomariovas telefonu iš Kalifornijos.

„Jie priims sprendimus, remdamiesi įstatymu, o ne politiniu tikslingumu, kaip deja yra įprasta mano šalyje“, – nurodė jis, dar pridurdamas, kad dabar jis teikia konsultacijas steigiamoms bendrovėms ir skaito paskaitas.

Tyrėjai Rusijos tvirtina, kad I.Ponomariovas už paskaitas, kurios trukdavo „nuo trijų iki 18 minučių“ gaudavo neteisėtai didelius honorarus:

po 30 tūkst. dolerių už kiekvieną.

Maskvos Basmano apygardos teismo atstovė Ana Fadejeva sakė naujienų agentūrai AFP, kad I.Ponomariovas gali apskųsti šį teismo sprendimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)