„Atskirų „Telegram“ kanalų skleidžiami pareiškimai apie keliose vietose „pralaužtas gynybos linijas“ neatitinka tikrovės“, – „Telegram“ kanale pareiškė Rusijos ministerija.

Keli Rusijos karo žurnalistai ir tinklaraštininkai anksčiau pranešė apie sėkmingas Ukrainos kariuomenės atakas prie Bachmuto ir spėliojo, kad jau prasidėjo ilgai lauktas Kyjivo kontrpuolimas. „Padėtis specialiosios operacijos rajone kontroliuojama“, – sakė Rusijos karinė vadovybė.

Dėl Bachmuto ministerija tik užsiminė apie „tęsiamą Artiomovsko (sovietinis miesto pavadinimas) išlaisvinimą, remiamą oro pajėgų ir artilerijos“. Išsamesnės informacijos Maskva nepateikė.

Pastaruoju metu Bachmute kovojančios „Vagner“ samdinių grupuotės vadovas Jevgenijus Prigožinas skundėsi didėjančiomis problemomis mūšio lauke dėl šaudmenų ir paramos trūkumo, teigė, kad dėl pastarojo meto Kyjivo kariuomenės laimėjimų iškilo pavojus jo pajėgoms patekti į apsuptį.

Tokį patį vertinimą pakartojo valstybinės televizijos žurnalistas, žinomas Maskvos karo korespondentas Jevgenijus Podubnas. Jo teigimu, padėtis prie Bachmuto sudėtinga, Ukrainos pajėgos prasiveržė prie Soledaro, Rusijos užimto tik sausio pabaigoje, po kelias savaites trukusių sunkių kovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją