Centriniame Rusijos Jekaterinburgo mieste teismas skyrė 260 000 rublių (apie 3 250 JAV dolerių) baudą už Rusijos kariuomenės diskreditavimą, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

60 metų buvęs meras praėjusį mėnesį prasidėjusiame teismo procese savo kaltės nepripažino. Už kaltinimus numatyta maksimali galima bausmė – penkeri metai už grotų.

J. Roizmanas buvo kaltinamas kariuomenės diskreditavimu vaizdo įraše, kurį 2022 metų liepą paskelbė „YouTube“ ir kuriame kritikavo Maskvos karą Ukrainoje.

„Mano nuomone, šiomis aplinkybėmis tai yra išteisinimas“, – po nuosprendžio paskelbimo, pasak valstybinės naujienų agentūros „RIA Novosti“, sakė J. Roizmanas ir pridūrė, kad neketina teikti apeliacijos.

J. Roizmanas yra vienas iš nedaugelio žymių opozicijos veikėjų, kurie dar nėra kalėjime ar tremtyje. Opozicijos politikas Vladimiras Kara-Murza praėjusį mėnesį buvo įkalintas 25 metams, o kitas žinomas vyriausybės kritikas Ilja Jašinas buvo nuteistas aštuoneriems su puse metų už „melagingos“ informacijos apie Rusijos kariuomenę skleidimą.

2013 metais J. Roizmanas užėmė aukščiausias pareigas kaip opozicijos atstovas – tapo Jekaterinburgo meru ir penkerius metus ėjo šias pareigas. Jis yra populiarus šiame Uralo mieste, taip pat yra įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno draugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją