Automobilių eilė iš Rusijos pusės Krymo kryptimi antradienio rytą siekė 4 km, pranešė Rusijos transporto tarnyba. Pirmadienį kamštis prie įvažiavimo ant tilto dar driekėsi 13 km. Priešinga kryptimi – iš Krymo žemyninės dalies link – automobilių eilės, anot rusų žiniasklaidos, neliko.

Spūstis prie Krymo tilto, anot duomenų, ėmė didėti šeštadienį. To priežastys – atostogų sezono pradžia ir ilgai trunkanti automobilių patikra dėl įtemptos saugumo padėties.

Poilsiautojai iš Rusijos gali pasiekti pusiasalį tik traukiniu ar automobiliu, nes oro eismas sustabdytas dėl jau daugiau nei 16 mėnesių trunkančio Rusijos karo prieš Ukrainą.

Sovietų Sąjungos laikais Krymas buvo populiarus atostogų kurortas. Jis vėl sulaukia dėmesio, nes dėl sankcijų, susijusių su Rusijos karu Ukrainoje, Rusijos piliečiai negali atostogauti daugelyje Vakarų šalių.

Maždaug 19 kilometrų ilgio Kerčės tiltas į Krymą buvo smarkiai apgadintas per sprogimą 2022 m. spalį, bet nuo tada suremontuotas. Tiltas taip pat laikomas svarbiu Rusijos kariuomenės tiekimo keliu.

Ukraina ne kartą puolė Krymą dronais. Kyjivas siekia atsiimti Krymą ir visas kitas Rusijos okupuotas teritorijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją