Ukrainos žmogaus teisių ombudsmenas Dmytro Lubinecas susitiko su kolege iš Rusijos Tatjana Moskalkova tarptautinės konferencijos Ankaroje, kurioje dalyvavo Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, kuluaruose.

Po susitikimo T. Moskalkova žurnalistams sakė, kad jiedu susitarė dėl „daugiau nei 40 belaisvių“ iš abiejų šalių apsikeitimo. Po tris valandas trukusių pokalbių D. Lubinecas savo komentaruose žurnalistams neminėjo jokių skaičių. "Susitikimai nesibaigė. Mes tęsime", - sakė jis.

Tikimasi, kad D. Lubinecas ir T. Moskalkova oficialiai apsikeis sąrašais ir kitais galimais susitarimais per kitą susitikimą ketvirtadienį.

Nepaisant daugiau nei 11 mėnesių trunkančio karo, Ukraina ir Rusija sugeba susitarti apsikeisti belaisviais. NATO narė Turkija palaiko gerus santykius ir su Kyjivu, ir su Maskva ir mėgina surengti oficialias taikos derybas. Pirmaisiais Rusijos invazijos mėnesiais ji surengė du nesėkmingus derybų ratus, o vėliau padėjo pasiekti susitarimą, leidusį atnaujinti Ukrainos grūdų išvežimą per Juodąją jūrą.

Trečiadienio susitikimui tarpininkavo Turkijos teisių ombudsmenas Serefas Malkocas. „Abu komisarai pareiškė bendrą reikalavimą – atidaryti humanitarinį koridorių, globojamą Recepo Tayyipo Erdogano, panašų į grūdų koridorių“, – sakė S. Malkocas.

Vėliau R. T. Erdoganas tarptautinėje konferencijoje sakė, kad yra „pasirengęs“ rūpintis „koridoriumi sužeistiesiems“.