Tarp 32 išlaisvintų ukrainiečių yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, tačiau Ukrainos valdžia dar nepaskelbė jų sąrašo.

„Jie visi buvo tose vietose, kur tęsėsi aršios kovos. Daugelis šių žmonių buvo laikomi dingusiais be žinios“, – socialiniuose tinkluose rašė A. Jermakas.

Jis taip pat sakė, kad mainų metu į Ukrainą buvo perkeltas vieno iš žuvusių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių kūnas – Izraelio pilietis Dmytro Fialka, buvęs „Dinamo“ (Lvovo) futbolo klubo treneris, pastaruosius kelerius metus gyvenęs Ukrainoje.

A. Jermakas nepranešė apie tai, į ką tiksliai buvo iškeisti Ukrainos kariai; iš Rusijos pusės taip pat dar nėra informacijos šiuo klausimu.
Ankstesnis apsikeitimas kaliniais įvyko rugsėjo pabaigoje.

Tada Kijevas sugebėjo susigrąžinti daugiau nei 200 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų, įskaitant „Azov“ karius, vėliau apdovanotus Ukrainos didvyrių titulai.

Rusijoje „Azov“ pulkas yra paskelbtas teroristine organizacija. Ukraina tvirtina, kad tai yra vienas iš jos ginkluotųjų pajėgų vienetų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją