Ketvirtadienį Rusijos Belgorodo mieste nugriaudėjo galingas sprogimas, po kurio atsivėrė krateris. Rusijos Federacijos (RF) gynybos ministerija pareiškė, kad iš lėktuvo „Su-34“ netyčia buvo paleistas aviacinis sviedinys.

Gynybos ministerija pridūrė, kad nukentėjusiųjų nėra. Tuo tarpu Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pranešė apie du sužeistus žmones.

Žurnalistas Denisas Kazanskis atkreipė dėmesį į tai, kad rusiškuose „Telegram“ kanaluose dar prieš oficialų Gynybos ministerijos pranešimą buvo daroma prielaida, jog tai buvo RF smūgis.

Rusija pranešė, kad vienas jos naikintuvas ketvirtadienį virš Belgorodo miesto netoli Ukrainos sienos pametė amuniciją. Prieš tai vietos valdžios institucijos pranešė apie sprogimą, per kurį buvo sužeisti du žmonės, o mieste atsirado didžiulis krateris.

Nuo karo prieš Ukrainą pradžios 2022 metų vasarį Rusijos naikintuvai reguliariai skraido virš Belgorodo.

Ketvirtadienio vakarą vietos pareigūnai pranešė apie galingą sprogimą Belgorode, sakydami, kad sprogimas paliko maždaug 20 metrų skersmens kraterį miesto centre ir sužeidė dvi moteris.

Sprogimas Belgorode

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas sakė, kad sprogimas sukėlė smūgio bangą, kuri apgadino keturis butus ir keturis automobilius, taip pat nuvertė elektros linijų stulpus.

„Įvyko sprogimas“, – pranešė V. Gladkovas per susirašinėjimo programėlę „Telegram“, pridurdamas, kad įvykio vietoje dirba tyrėjai ir nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai.

V. Gladkovas ir Belgorodo meras Valentinas Demidovas socialinėje žiniasklaidoje paskelbė padarytos žalos nuotraukas.

Vienoje nuotraukoje matyti niūriai atrodantys vietiniai gyventojai, susigrūdę prie daugiabučio namo, viena moteris laiko mažą šunį, o netoliese stovi ugniagesių automobilis. Kituose vaizduose matyti sprogimo suniokotas daugiabutis.

Vietos valdžios institucijos nenurodė, kas sukėlė sprogimą, tačiau Rusijos gynybos ministerija išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad naikintuvas virš Belgorodo prarado amuniciją.

„Aviacijos ir kosmoso pajėgų lėktuvui SU-34 skrendant virš Belgorodo miesto įvyko nenumatytas aviacinės amunicijos nusileidimas“, – teigė ministerija.

Rusijos naujienų agentūrų pranešime priduriama, kad incidentas įvyko 22.15 val. vietos laiku.

Belgorodo sritis karo metu ne kartą buvo apšaudoma. Sausį V. Gladkovas V. Putinui pranešė, kad nuo karo pradžios regione žuvo 25 žmonės ir daugiau kaip 90 buvo sužeisti.

2022 metų spalio mėnesį pietiniame Jeisko mieste, taip pat netoli sienos su Ukraina, į gyvenamąjį namą įsirėžė lėktuvas SU-34. Žuvo 16 žmonių, tarp jų buvo ir vaikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)