Leidinio „Wall Street Journal“ žurnalistas E. Gershkovichius (32) buvo sulaikytas komandiruotės į Rusiją metu ir jau daugiau nei metus praleido liūdnai pagarsėjusiame Maskvos Lefortovo kalėjime.

Jis tapo pirmuoju Vakarų žurnalistu, po sovietmečio sulaikytu Maskvoje dėl šnipinėjimo, nors tiek jis, tiek jo darbdavys, tiek JAV vyriausybė šiuos kaltinimus neigia.

„Pirmasis apeliacinis teismas nusprendė, kad 2024 m. kovo 26 d. nutartis pratęsti kardomosios priemonės galiojimą turėtų likti nepakeista“, – antradienį vykusiame posėdyje paskelbė teisėjas Aleksandras Puškinas.

Posėdžio metu buvo svarstoma techninė apeliacija dėl pirmesnio sprendimo pratęsti ikiteisminį E. Gershkovichiaus areštą mažiausiai iki birželio 30 d., byla iš esmės jame nebuvo nagrinėjama.

Maskva jokios informacijos apie E. Gershkovichiui iškeltą bylą neatskleidė, viso labo nurodydama, kad jis praėjusių metų kovą buvo sulaikytas „nusikaltimo vietoje“ Jekaterinburgo mieste Urale.

Rusija yra pranešusi, kad užkulisiuose tariamasi dėl galimo apsikeitimo kaliniais, tarp kurių gali būti ir E. Gershkovichius.

Prezidentas Vladimiras Putinas yra viešai užsiminęs, kad Maskva norėtų, jog mainais į E. Gershkovichių būtų paleistas vyriškis, anot Vokietijos Rusijos valstybės užsakymu įvykdęs čečėnų sukilėlių vado žmogžudystę.

Vašingtonas yra ne kartą apkaltinęs Maskvą sulaikant JAV piliečius, kurie po to naudojami kaip priemonė, siekiant, kad būtų paleisti už sunkius nusikaltimus užsienyje kalintys rusai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją