„Per praėjusią parą priešas surengė 86 atakas, iš sunkiosios artilerijos, tankų, bepiločių orlaivių ir lėktuvų paleido 381 sviedinį“, – rašė jis.

Pasak jo, Rusijos kariuomenė keturis kartus apšaudė Chersono miestą, paleisdama devynis sviedinius.

„Rusijos kariuomenė pataikė į gyvenamuosius rajonus regiono gyvenvietėse“, – rašė O. Prokudinas, pridurdamas, kad dėl Rusijos agresijos veiksmų žuvo šeši žmonės ir dar trys buvo sužeisti, o iš išlaisvintos regiono dalies buvo evakuoti dar 56 žmonės.

Donecko regione sekmadienį rusų užpuolikai sužeidė septynis gyventojus, „Telegram“ pranešė Donecko regiono karinės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka.

„Gegužės 14 dieną rusai sužeidė septynis Donecko regiono gyventojus: tris Kostiantynivkoje, tris Kurachovėje ir vieną Družkivkoje. Šiuo metu neįmanoma nustatyti tikslaus nukentėjusiųjų Mariupolyje ir Volnovachoje skaičiaus“, – rašė jis.

Karas Ukrainoje

Taip pat sekmadienį rusai apšaudė du Charkivo regiono rajonus, žuvo du civiliai gyventojai, „Telegram“ pranešė Charkivo regiono karinės administracijos vadovas Olehas Syniehubovas.

„Pastarąją parą Rusijos okupantai iš artilerijos, minosvaidžių ir lėktuvų apšaudė gyvenamas Kupjansko ir Čugujivo rajonų teritorijas. Ypač priešo apšaudytos Kamiankos, Krasnės Peršės, Novomlynsko, Dvoričnos, Zapadnės, Tabajivkos ir kitos gyvenvietės“, – rašė jis.

O. Syniehubovas pažymėjo, kad per artilerijos apšaudymą Starycios kaime Čugujivo rajone žuvo du civiliai gyventojai – 59 metų moteris ir 65 metų vyras.

Jo teigimu, smūgių metu viename Kupiansko rajono kaime buvo apgadinti du privatūs namai, kilo gaisras, kitame – per minosvaidžių atakas apgadintas privatus gyvenamasis namas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją