Pietų gynybos pajėgų duomenimis, priešas paleido į Odesos sritį 19 smogiamųjų dronų „Shahed-136/131“ ir dvi viršgarsines raketas „Oniks“, taip pat panaudojau 12 raketų „Kalibr“, kurios skrido sudėtingomis trajektorijomis virš įvairių sričių.

„Atakai iš jūros, be antvandeninio raketų nešėjo, buvo pasitelktas ir povandeninis laivas iš Novorosijsko įlankos“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad 19 dronų „Shahed“ ir 11 raketų „Kalibr“ numušė oro gynybos pajėgos ir priemonės. Po vieną raketą „Kalibr“ numušta virš Mykolajivo ir Kirovogrado sričių, didžioji dauguma – danguje virš Odesos srities.

Deja, buvo pataikyta į uosto infrastruktūrą. Jūrų stotis Odesoje patyrė didelių nuostolių, gaisras kilo jau kelerius metus neveikiančiame stoties viešbučio pastate, jis buvo operatyviai užgesintas.

Be to, raketos „Oniks“ sugriovė grūdų saugyklas, bet žmonės nenukentėjo.

Krintančios nuolaužos apgadino vienos iš įmonių sandėlius ir privatų namą Odesos priemiestyje, juose kilo gaisrai. Taip pat užsidegė žolė atvirose teritorijose.

„Sprogimo bangos keliuose namuose išdaužė stiklus, viena civilė buvo sužeista, jai suteikta medicinos pagalba“, – pažymėjo Pietų gynybos pajėgų atstovai.

Naktį į pirmadienį Ukrainoje vėl buvo paskelbtas oro pavojus. Buvo pranešta, kad okupantai surengė kombinuotą ataką prieš pietus, per kurią buvo naudojamos raketos ir dronai.

Raketos iš pradžių buvo nukreiptos į vakarus, o paskui staigiai pakeitė kursą į pietus – Odesą ir Izmailą.