„Pastarąsias dvi savaites priešai mėgina veržtis Kupjansko kryptimi, pasitelkdami pajėgas ir priemones bei vadinamąsias „Z“ šturmo grupes. Tai asmenys, kalėję Rusijos Federacijos teritorijoje arba bausmės dar laukiantys nuteistieji, jie naudojami kaip puolimo pajėgos. Būtent jie siunčiami per minų laukus. Jų užduotis yra kuo labiau priartėti prie gynybos pajėgų. Šie kareiviai nepaimami, jei yra sužeisti, ir apskritai neskaičiuojami, Rusijos Federacija apsčiai turi šių išteklių“, – sakė J. Fedorenka.

Jis pabrėžė, kad tokia taktika neskaičiuojant žmogiškųjų išteklių buvo prieš pusmetį naudojama Bachmute.

„Tačiau mums pavyksta iš anksto aptikti priešo pajėgas dėl puikaus 92-osios brigados vadovybės, žvalgybos agentų darbo. Dalis priešo personalo ir technikos likviduojama koncentracijos zonose, kitus sunaikina mūsų pėstininkai apkasuose. Negana to, pėstininkai ne tik atmuša nuolatines priešo atakas, bet per tokias atakas pažengia į priekį ir užima palankesnes pozicijas“, – sakė J. Fedorenka.

Pasak jo, „Z“ šturmo grupuotės veikia ne taip koordinuotai, kaip „Vagner“ samdiniai. „Tačiau Rusijos okupacinės pajėgos ir jų specialiosios tarnybos stengiasi padaryti viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad ši prievartos sistema, būdinga „Vagner“ samdiniams, būtų įdiegta ir „Z“ šturmo grupuotėms, nes kol kas jos kovoja prasčiau“, – pridūrė J. Fedorenka.

Pranešama, kad karinės operacijos tęsiasi Kupiansko rajone, Charkivo srityje, ten laikinai okupuotos dar 29 gyvenvietės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)