2004 metų rugsėjo 1-ąją kaukėti vyrai ir moterys, prisisegę diržus su sprogmenimis, įsiveržė į Beslano pirmąją mokyklą ir pradėjo šaudyti kieme, kai baigėsi mokslo metų pradžios ceremonija.
Įkaitai buvo sugrūsti į mokyklos sporto salę po sprogmenimis, pritvirtintais prie krepšinio lankų. Jų pagrobėjai reikalavo, kad Rusijos kariuomenė pasitrauktų iš Čečėnijos.

Įtempta apgultis netikėtai baigėsi trečiąją dieną dviem mirtinais sprogimais ir intensyviu šaudymu. Liudininkai Rusijos saugumo pajėgų operaciją apibūdino kaip chaotišką, sakydami, kad kariai naudojo pernelyg didelę jėgą ir sunkiąją ginkluotę.

Tik vienas iš įkaitų pagrobėjų buvo sugautas gyvas ir teisiamas.

Iki šiol iki galo nėra aišku, kas tiksliai nutiko. Oficiali Kremliaus ir Rusijos jėgos struktūrų versija – teroristai sporto salėje susprogdino sprogmenis ir tada buvo pradėtas šturmas, esą Rusijos pajėgoms neliko nieko kito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)