Bent du dideli JAV prekybos tinklai paskelbė nepardavinėsiantys žurnalo, kuris garsėja savo interviu su roko žvaigždėmis ir kitomis garsenybėmis, naujausio numerio.

Žurnalo viršelio nuotrauka, kurioje barzdelę užsiželdęs 19-metis Dž.Carnajevas išsidraikiusiais garbanotais tamsiais plaukais matomas liūdnai žvelgiantis į fotoaparato objektyvą, buvo lyginama su kita garsia "Rolling Stone" viršelio nuotrauka, vaizduojančią velionį grupės "The Doors" dainininką Jimą Morrisoną.

Bostono meras Thomas Menino atvirame laiške kritikavo "Rolling Stone" leidėją Janną Wennerį, sakydamas, kad tas provokuojantis viršelis yra "aiški rinkodaros strategija", turinti padėti padidinti žurnalo žinomumą ir pardavimus.

"Jūsų rugpjūčio 3-osios (numerio) viršelis pamalonina teroristą garsenybėms pritinkančiu statusu. (Šis žingsnis) mažų mažiausiai neapgalvotas ir dar kartą patvirtina siaubingą žinią, kad griovimas suteikia šlovę žudikams ir jų "siekiams", - rašo meras.

"Rolling Stone" straipsnis "Sprogdintojas" (The Bomber), kurio anonsas pateikiamas pirmajame puslapyje, žurnalo buvo apibūdintas kaip "išsamiai aprašyta (Dž.Carnajevo) gyvenimo ir laikų istorija".

12 puslapių straipsnis yra pagrįstas interviu su dešimtimis šaltinių, kurie "piešia prikaustantį ir širdį veriantį paveikslą, kaip žavus vaikis, kuriam buvo pranašaujama šviesi ateitis, tapo pabaisa", pridūrė žurnalas.

Tos Dž.Carnajevo nuotraukos kitokias versijas jau anksčiau buvo paskelbę kiti leidiniai, tačiau "Rolling Stone" sprendimas ją panaudoti supykdė daugelį šalyje, dar neatsigavusioje po šiemet įvykdyto kruvino išpuolio Bostono maratone.

Dž.Carnajevui pateikta iš viso 30 kaltinimų, o už 17 iš jų gali būti skirta mirties bausmė. Šie kaltinimai susiję su jo vaidmeniu balandžio 15-ąją įvykdytame dvigubame sprogdinime netoli Bostono maratono finišo linijos, per kurį žuvo trys žmonės, o dar per 260 buvo sužeisti.

Tūkstančiai įtūžusių komentatorių trečiadienį liejo savo pasipiktinimą "Rolling Stone" svetainėje socialiniame tinkle "Facebook".

"Tik pažiūrėkit - žurnalas "Rolling Stone" glamūrizuoja terorizmą. Stulbinama, - rašo Adrienne Graham. - Aš NEPIRKSIU šio numerio arba jokių tolesnių numerių."

Tuo tarpu "Rolling Stone" teisino savo straipsnį.

"Mūsų širdys yra su Bostono maratono aukomis, o mūsų mintys visa bus su jomis ir jų šeimomis, - sakoma žurnalo pranešime. - Šis pagrindinis straipsnis ... atitinka žurnalistikos tradicijas ir "Rolling Stone" ilgalaikį dėmesį rimtoms ir susimąstyti skatinančioms istorijoms apie svarbiausius šiandienos politikos ir kultūros reikalus."

Tačiau kritikai pažymi, kad "Rolling Stone" verčiau būtų sutelkęs dėmesį į berniuką, žuvusį per sprogimus, dėl kurių taip pat kaltinamas Dž.Carnajevo vyresnysis brolis Tamerlanas, kuris buvo nukautas per susišaudymą su policija, praėjus kelioms dienoms po išpuolio.

Daugelis komentatorių atkreipė dėmesį, jog Dž.Carnajevo portretas itin panašus į "Rolling Stone" viršelyje išspausdintą itin įsimintiną J.Morrisono, kuris mirė neaiškiomis aplinkybėmis 1971 metais, nuotrauką.

"Naujasis "Rolling Stone" viršelis paverčia Bostono sprogdintoją Jimu Morrisonu", - pastebėjo politinio tinklaraščio "ThinkProgress" autorius Juddas Legumas, kuris pateikė abiejų žurnalo viršelių atvaizdus vieną šalia kito.

Anksčiau šį mėnesį Dž.Carnajevas pateikė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl visų kaltinimų, iškeltų jam JAV federaliniame teisme.