Kaip rašo guardian.co.uk, neseniai jis pareiškė turintis dar vieną vargą – interneto svetainę, kurioje talpinamos nuotraukos, „Instagram“.

36 m. Čečėnijos vadovas užsiregistravo „Instagram“ ir kasdien įkelia po kelias nuotraukas.

Vien per praėjusią savaitę jis glostė baltąjį tigrą, vakarieniavo su daugeliu savo žmonų ir vienodai aprengtais vaikais, stovėjo rimtu veidu ant daugelio kelių. Praėjusį sekmadienį R. Kadyrovas įkėlė nuotrauką, kurioje stovi pasilenkęs prieš vištos, o po ją parašė: „Ką tik palesinau vištą.“

Jaukus vaizdelis kertasi su negailestingo diktatoriaus, nepripažįstančio kitos politinės nuomonės, reputacija. Kita vertus, prisideda prie jo asmenybės kulto – šalyje ant daugelis pastatų, šalia daugumos kelių galima išvysti jo atvaizdą.

„Tai iš tiesų labai naudinga, – pirmadienį Grozne dalijosi jis įspūdžiais apie „Instagram“. – Dabar turiu galimybę realiu laiku stebėti visuomenės nuomonę.“

R. Kadyrovas aiškiai pasakė, kad nuotraukų kėlimas jam – ne pramoga: „Žmonėms „Instagram“ – pramoga, o man – dar viena našta.“

Po neseniai vykusio prancūzų aktoriaus Gerardo Depardieu vizito į Grozną Čečėnijos lyderis tiesiog užtvindė savo paskyrą nuotraukomis – štai jie su aktoriumi apsikabinę, G. Depardieu žiūri į lėktuvo modelį, aktorius sėdi prie valgiais nukrauto stalo ir t. t.

R. Kadyrovas ypatingai mėgsta nuotraukas su gyvūnais – jis nusifotografavęs ne tik su baltaisiais tigrais, bet ir su arkliais, veršeliais, ėriukais, elniais ir šunimis. Dažnai stovi meiliai juos apsikabinęs.

Žmogaus teisių gynėjai kaltina jį diktatoriškumu, kitaip mąstančių žmonių kankinimais, tačiau pats R. Kadyrovas kategoriškai atmeta tokius kaltinimus.