Respublikos biudžete šiam dvarui numatyti 36 mln. rublių (3,15 mln. litų), kurie bus skirti „Čečėnijos Respublikos vadovo rezidencijos komunalinių – buitinių aptarnavimo paslaugų rangovui išrinkti“.

Neseniai opozicijos tinklaraštininkas Aleksejus Navalnis sukritikavo biudžeto lėšų skyrimo tvarką Čečėnijai. „Viskas išleidžiama šiltam tarpusavio rately“, - rašė jis (tiesa, kalbama buvo ne apie visą Čečėniją, o tik apie Vidaus reikalų ministerijos struktūras). Daug Rusijos gyventojų pritaria šiai nuomonei ir mano, kad jei šiam regionui ir reikia finansavimo, tai ne tokiais mastais. Apklausos rodo, kad nacionalistų šūkiui „Pakaks maitinti Kaukazą“ pritaria žymi dalis kitų regionų gyventojų.

Anot baigiamųjų darbų R. Kadyrovo dvare sąrašo, ieškomas rangovas turės „valyti ir palaikyti švarą vidinėse pastato patalpose“, „nušveisti pastato fasadą, pasitelkus pakėlimo techniką“, ir „nuvalyti langus iš lauko pusės, pasitelkus pakėlimo techniką“. Taip pat reikės nubalinti 32 tūkst. m šaligatvio bortelių, išvežti 30 tūkst. kubinių metrų šiukšlių ir išsiurbti 25 tūkst. kubinių metrų kanalizacijos nuotėkų. Be to, reikės išvalyti 13,2 tūkst. kv. m kilimų ir 4,3 tūkst. kv. m gobelenų.

Pirmasis dvaras, priklausantis Rusijos politikos elitui, buvo aptiktas pas ministrą pirmininką Vladimirą Putiną. Ant Juodosios jūros kranto šalia Gelendžiko statoma rezidencija su prabangiu interjeru turės nuosavą parką ir sraigtasparnių aikštelę. Manoma, kad jos vertė gali siekti apie 1 mlrd. dolerių (2,6 mlrd. litų). Tiesa, oficialaus patvirtinimo, kad šis dvaras statomas V. Putinui, nėra, o Kremlius šią informaciją atkakliai neigia.

Netoli nuo Gelendžiko maždaug tuo pat metu žurnalistai aptiko dar vienerius „rūmus“. Neaišku, kas tuomet sukėlė žiniasklaidos pasipiktinimą: ar tai, kad pastarųjų rūmų šeimininku buvo įvardijamas visos Rusijos patriarchas Kirilas, ar tai, kad statybų metu buvo iškirsta 350 ha pušynų, augusių palei jūros krantą tarp Gelendžiko ir Divnomorsko miestų. Apie šias statybas 2011 metų pradžioje buvo sužinota per tyrimą, kurį atliko visuomeninis judėjimas „Atviras krantas“.